Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Třinec začal novou etapu. Všichni se chceme zlepšovat, říká nový trenér Moták

Třinecký hokej začíná novou éru své moderní historie. Oceláře vede nový trenér Zdeněk Moták, který už s týmem odstartoval přípravu. Pochvaluje si, že se hráči i po třech titulech za sebou chtějí stále zlepšovat, a těší se i na Ligu mistrů, do které Oceláři vstoupí na začátku září.

Zdeněk Moták a třinečtí hokejisté
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Někteří hráči už měli náskok, přišli na dobrovolné tréninky zaměřené na dovednost. "Minulý týden jsme měli náběhový, pracovali jsme s menší skupinou hráčů, aby si kluci osahali brusle, rukavice, led, hokejky, puky. Od prvního (srpna) jsme začali naplno, mám z toho velice dobrý pocit," uvedl Moták na dnešním mediálním dni Ocelářů.

Mistrovský tým doznal po jarním triumfu několika změn. Mužstvo opustili obránci Tomáš Kundrátek (Kometa Brno), David Musil (Pardubice), útočníci Ondřej a Michal Kovařčíkovi (Jukurit Mikkeli) a David Kofroň (Karlovy Vary). Posilami jsou obránci Karlis Čukste (Pelicans Lahti), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva) a útočníci Daniel Voženílek (České Budějovice) s Liborem Hudáčkem (Dinamo Minsk).

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec zahájil novou hokejovou éru

"Jsou to všecko zkušení hráči, kteří mají něco za sebou a kteří o hokeji přemýšlejí. Zapojili se dobře a myslím, že brzo naskočí na vlnu," řekl Moták na adresu nových tváří.

"Kvalita je ale vidět na všech frontách, ve všech stránkách. Všichni na sobě chtějí dál dělat, pořád něco dokázat. To je důležité. Z jejich strany to takhle vyplynulo a pro nás je to dobrá zpráva – že se chtějí pořád zlepšovat, být ještě lepší a pracovat na sobě. To je dobrý signál."

Jeho svěřence čeká první přípravný zápas 9. srpna ve Vítkovicích. O dva dny později hrají na ledě Frýdku-Místku a ve zbývajících dvou domácích duelech se střetnou s Olomoucí (16. srpna) a Slovanem Bratislava (25. srpna). Kouč má i představu, jak poskládat útoky. "Vazby z loňského roku jsou jasné, není potřeba si říkat, že je něco třeba extrémně měnit," podotkl Moták.

Ještě před startem extraligy vstoupí Oceláři i do nového ročníku Ligy mistrů, ve které se Třinec střetne s Davosem, Skelleftea a Belfastem. "Zažil jsem tuto soutěž už se Spartou, se kterou jsme došli až do finále. Setkáme se s jinou konkurencí, s jiným stylem hry i typy hráčů. Jsou to kvalitní zápasy. Líbilo se mi to a čerpal jsem ze soutěže i poznatky. Těším se a byli bychom rádi, kdybychom uspěli. Užitečné to bude i pro zabudování nových hráčů," řekl trenér.

Program přípravných zápasů:

Úterý 9. srpna: Vítkovice - Oceláři Třinec (17:30),

čtvrtek 11. srpna: Frýdek-Místek - Oceláři Třinec (17:00),

úterý 16. srpna: Oceláři Třinec - Olomouc (17:00),

čtvrtek 25. srpna: Oceláři Třinec - Slovan Bratislava (17:00).

Liga mistrů:

Pátek 2. září: Oceláři Třinec - Belfast (17:00),

neděle 4. září: Skelleftea - Oceláři Třinec (15:05),

pátek 9. září: Oceláři Třinec - Skelleftea (17:00),

neděle 11. září: Belfast - Oceláři Třinec (17:00).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články