Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec vyhrál v Karlových Varech 5:2 a vede tabulku

Karlovy Vary - Hokejisté Třince zvítězili v 2. kole extraligy na ledě Karlových Varů 5:2 a dostali se s plným počtem bodů díky nejlepšímu skóre do čela tabulky. Oceláři sice prohrávali po první třetině 1:2, ale zápas zlomili na svou stranu třemi góly ve druhém dějství. Dvěma góly a jednou asistencí se podílel na výhře útočník Martin Růžička, tři body za gól a dvě přihrávky zaznamenal také Radek Bonk.

Domácí Energie nastoupila stejně jako v úvodním utkání na Spartě v brance se Závorkou. Již ve druhé minutě byl za držení vyloučen Gründling a po nezištné přihrávce Peterka otevřel skóre Květoň. Následně se mohlo měnit skóre na obou stranách, ale domácí Zaťovič ani hostující Zagrapan neuspěli. Ve 13. minutě už domácí vyrovnali, nenápadnou střelu mezi Hamerlíkovi betony procedil Kanaďan Kohn. Narůstající tlak domácích zúročil v 16. minutě Zucker, který si při signalizovaném vyloučení vychutnal třineckého brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Oceláři Třinec

Hned na začátku druhé třetiny se Západočechům naskytla možnost zvýšit. Při vyloučení Hrabala a Květoně však téměř dvouminutovou přesilovou hru pět na tři sehráli špatně a Hamerlíka neohrozili. Vzápětí mohl vyrovnat Růžička, ale minul poloprázdnou branku. Ve 25. minutě sevřel v brankovišti puk směřující do hostující branky Polanský, ale nařízené trestné střílení neproměnil Pohl.

Dokonalý obrat ve vývoji zápasu přinesla 29. minuta. Hned po vyhraném vhazování se do pravého růžku Závorkovy branky trefil kanonýr Růžička. O 19 vteřin později dostal hosty do vedení Květoň. Ve 38. minutě domácí vypili kalich hořkosti až do dna. Po chybě Gründlinga a domácího gólmana využil další přesilovou hru Růžička. V závěrečné třetině nepomohlo domácím ke zkorigování nepříznivého stavu ani stažení hry na tři formace. Při závěrečné hře bez brankáře uzavřel skóre Bonk.

Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 2:5 (2:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Kohn (Skuhravý, Zucker), 16. Zucker (Skuhravý) - 3. D. Květoň (Peterek, Zíb), 29. M. Růžička (Bonk), 29. D. Květoň (Galvas, Adamský), 38. M. Růžička (Hrabal, Bonk), 60. Bonk (M. Růžička, Hrabal). Rozhodčí: R. Svoboda, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. Diváci: 2887.

Karlovy Vary: Závorka - Gründling, Kohn, M. Rohan, Gřegořek, J. Látal, Gulaši, Kloz, Prošek - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Keith, Skladaný - Koblasa, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Roth, Galvas, Lojek, Klouček, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

Vladimír Kýhos (Karlovy Vary): "Dnes k nám přijel soupeř se sestavou, která budí respekt. Ze začátku zápasu jsme byli ustrašení, a proto jsme brzy v oslabení obdrželi branku. Potom jsme však soupeře dokázali dostat pod tlak a podařilo se nám výsledek první třetiny otočit. Myslím, že v tuto chvíli jsme byli lepší než soupeř. Při dvouminutové přesilovce pět na tři jsme měli dát gól. Další klíčový moment byl při Pohlově neproměněném trestném střílení. Tak kvalitní mužstvo, jako je Třinec, si již výsledek pohlídalo."

Pavel Janků (Třinec): "Měli jsme dobrý vstup do utkání a ujali se vedení. Potom však Vary zlepšily hru, daly dva góly, byly lepší a dostaly nás zejména díky přesilovým hrám pod tlak. Myslím, že rozhodla jejich neproměněná přesilovka pět na tři. My jsme poté vstřelili dvě rychlé branky a otočili jsme výsledek. Pak jsme již byli lepší tým a v poslední třetině jsme si výsledek pohlídali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články