Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Třinec vyhrál v Brně a posunul se na druhé místo

Brno - Hokejisté Třince vyhráli ve 42. kole extraligy v Brně nad domácí Kometou 7:3 a v tabulce se posunuli na druhé místo před Zlín. Brňané drželi se svým protivníkem krok v úvodních dvou třetinách. V závěrečné dvacetiminutovce ale hru zcela ovládli Oceláři, kteří čtyřmi brankami rozhodli o svém jednoznačném vítězství. V brněnském týmu se blýskl hattrickem Leoš Čermák.

Brno - Třinec
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Oproti posledním zápasům trenér Komety Venera vsadil opět jen na hru na tři pětky a prohodil křídla prvních dvou útoků Jana Hrušku s Jakubem Svobodou. Tyto změny podložené bojovností napomohly Kometě k získání převahy. Poprvé skončil puk za zády třineckého brankáře Hrubce v 6. minutě, po konzultaci s videorozhodčím ale branka neplatila, neboť Divíšek kopl kotouč bruslí. Ještě v téže minutě ale Kometa svůj nápor zúročila, Žižkovu střelu od modré čáry šikovně tečoval Čermák a Hrubec už na změnu směru nestačil reagovat.

Oceláři se z tlaku vymanili díky přesilovým hrám, jinak spoléhali na rychlé protiútoky. V 15. minutě zchladil útočnou euforii Komety vyrovnávací brankou Rákos a pouhých 17 sekund před koncem úvodní třetiny přidal Orsava druhý gól Třince. Kometa přitom měla v úvodní dvacetiminutovce výraznou střeleckou převahu. Třinecký trenér Turek rovněž spoléhal jen na tři pětky, čtvrtou řadu nasazoval do hry jen sporadicky od druhé třetiny. Oceláři postupně srovnali krok, zlepšili napadání protivníka po ztrátě kotouče.

Největší šanci zvýšit náskok propásl po chybě Brňanů nejlepší ligový střelec Martin Růžička, který po kolmém pasu od brankáře Hrubce neproměnil sólový nájezd na brankáře Trvaje. Domácí hokejisté měli s touto taktikou problémy při zakládání útoků. Ocelářům se podařilo ve 34. minutě po akci Polanského s Klimentou přidat třetí branku.

Na začátku třetí části mohli snížit Tomáš Svoboda a Holec, pozorného Hrubce ale překonat nedokázali. O několik sekund později byl na druhé straně úspěšný Adamský, a když poté v přesilové hře přidal pátou branku Ocelářů Rákos, bylo rozhodnuto. Kometa mohla snížit v přesilovce, ale potrestat faul Rotha se jí nepodařilo. Mnohem lepší koncovku předvedl nejlepší extraligový střelec Růžička, který navýšil náskok Třince až na 7:2. Brňané už poté pouze korigovali výsledek brankou Čermáka.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:7 (1:2, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 6. L. Čermák (Žižka, J. Svoboda), 37. L. Čermák (H. Zohorna, J. Svoboda), 56. L. Čermák (J. Hruška, H. Zohorna) - 15. Rákos (D. Květoň, Orsava), 20. Orsava (Hrabal), 34. Klimenta (Polanský), 42. Adamský (Polanský, Klimenta), 44. Rákos (D. Květoň, Zíb), 48. M. Růžička (Peterek), 51. M. Růžička (Rákos, Zíb). Rozhodčí: Blecha, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7, navíc Bičánek (Brno) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 7100.

Brno: Trvaj - Švrček, Bičánek, Dujsík, Žižka, Kováčik, Valach - J. Hruška, Divíšek, T. Svoboda - H. Zohorna, L. Čermák, J. Svoboda - Holec, Petrovický, Dlouhý, od 48. min. navíc Erat, Koreis, Burian. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Třinec: Hrubec - Ovčačík, Roth, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Peterek, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský, od 21. min, navíc Hrňa, Zagrapan, Matuš. Trenéři: Turek a Janků.

Zdeněk Venera (Brno): "Po takovém krutém výsledku se utkání hodnotí velice obtížně. Přesto jsme do zápasu nevstoupili špatně. Zkusili jsme začít hrát na tři pětky. Udělali jsme drobné změny v sestavě. V posledním zápase s Kladnem jsme nebyli spokojeni s efektivitou. Dvě třetiny byl zápas vyrovnaný. Třinec ale ukázal, že umí perfektně trestat naše chyby. Měli jsme minimálně stejně šancí, které ale nedokážeme proměnit."

Josef Turek (Třinec): "Důležité bylo, že jsme v první třetině otočili stav. Úvodní dvě třetiny zápasu byly vyrovnané. Povedla se nám vynikající třetí třetina, kdy se průběh zápasu zlomil. Výborně nám zachytal Šimon Hrubec. Chtěl bych pochválit všechny pětky, které podaly vynikající výkon. Hráli jsme po většinu zápasu na tři pětky. Hráči jsou dobře trénovaní a tato hra jim vyhovuje."

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články