Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Třinec v sérii se Zlínem vede 1:0, soupeři nepovolil ani gól

Třinec - Hokejisté Třince si v prvním semifinále play-off bez větších problémů poradili se Zlínem a ujali se v sérii vedení. Zlín držel se soupeřem krok celou první třetinu, ve druhé však domácí vstřelili čtyři góly, kterými utkání v podstatě rozhodli. Poslední dvacetiminutovka už na skóre nic nezměnila, Oceláři porazili Zlín jasně 4:0.

Radující se Třinečtí
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zahajovací duel se zprvu nesl spíše v opatrném rytmu. Nikdo se nikam nehnal a převládala snaha neudělat zbytečnou chybu. Pár zajímavých momentů se seběhlo pouze při nerovném počtu hráčů. Zlín se v šesté minutě ve své první přesilovce zapomněl v ofenzivě, ale Ruferův výpad z levého křídla Štůrala kryl. Třinec měl svoje nejlepší chvilky v přesilovkách. Při čtyřminutovém vyloučení Holíka vystřihl parádní sólo od vlastní modré čáry Bonk a jeho hladký průnik zastavil až Štůrala.

Dvacetiminutové vyčkávání bylo klidem před bouří, která přišla v druhém dějství. Přesilovky se nakonec i staly třineckým klíčem k první výhře. Čtvrtá početní převaha už znamenala vedoucí gól, který sekundu před koncem Marušákova trestu vstřelil Trončinský. Štůrala se po rychlé souhře domácího kvintetu nestihl přesunout. Oceláři po prvním gólu jakoby ztratili zábrany. S jejich výtečným pohybem si soupeř nevěděl rady, a tak musel faulovat.

Paradoxně Leška mohl v oslabení po samostatném nájezdu vyrovnat, ale jedinou šanci Zlína za otevřeného stavu mu ve 25. minutě Hrubec zmařil. Hosté vzápětí v oslabení nepovedeně střídali: všichni čtyři hráči se vydali na lavici a Růžička i díky pohotovému pasu gólmana Hrubce své sólo od modré čáry bezpečně proměnil bekhendovou kličkou. To už byl Třinec jednoznačně lepší a další góly byly jen otázkou času. Adamského teč se štěstím zasedl na čáře Štůrala, Polanský netrefil branku.

Sotva Zlín ubránil další oslabení, nechal před Štůralou zapomenutého Poláka, který si gólmana vychutnal dlouhým bekhendovým blafákem. Třetinu snů Oceláři vyšperkovali tři minuty před jejím koncem další lahůdkovou kombinací. Po sérii křížných přihrávek a Polákově střele už Štůrala vytahoval puk zpoza čáry. Slezané Zlínu nic nedarovali ani v závěru, ale za dalšími góly už nešli s takovou vervou. Převaha jim přinesla několik dalších možností, Adamský ani Rákos však neměli přesnou mušku a až na několik strkanic Třinec utkání v klidu dovedl k první výhře v sérii.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 4:0 (0:0, 4:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Trončinský (D. Nosek, Martin Růžička), 26. Martin Růžička (Polák, Hrubec), 31. Polák (Bonk, D. Květoň), 37. Polák (Rákos, D. Nosek). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. Diváci: 4402. Stav série: 1:0.

Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Trončinský, Krejčí, od 38. navíc Matyáš - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Rákos, Matuš - Rufer, Peterek, Hrňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Zlín: Štůrala - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Řezníček, Horák - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, Čech. Trenéři: Rost. Vlach a Jurik.

Václav Varaďa (Třinec): "V první třetině jsme měli výborný pohyb. Z toho pramenily zlínské fauly, ale v přesilovkách jsme nebyli schopni dát ten uklidňující první gól. Pak jsme konečně našli recept, jak dát gól, ale ani z naší strany nebyla hra optimální. Zlínští měli několik přečíslení a akcí, které bychom jim nechtěli dávat a budeme se to snažit z naší hry vymýtit. Ale za vítězství jsme rádi. I za to, jak to kluci odbojovali."

Rostislav Vlach (Zlín): "Dneska to bylo špatné utkání ze všech stran. Nějaké měřítko ještě snesla první třetina, ale jinak jsme zápas domácím odevzdali. Ve druhé třetině jsme udělali spoustu chyb a hlavně tam byla obranná nedisciplinovanost hráčů. Prohráli jsme si to častými vyloučeními."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články