Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Třinec v dramatu udolal Kladno, Brno nedalo šanci Varům

Třinec - Hokejisté Třince porazili v předehrávce 21. kola extraligy Kladno 4:3. O to, že Středočeši po čtyřech výhrách vyšli bodově naprázdno, se dvěma góly postaral především David Květoň. Jednu branku vítězů dal i nejlepší extraligový střelec Martin Růžička. Za Rytíře jednou skóroval Jaromír Jágr, který otevřel účet zápasu. V předehrávce tentokrát 22. kola s přehledem porazilo Brno tým Karlových Varů. Západočeši nevstřelili ani gól, Kometa o vítězství 4:0 rozhodla třemi góly v poslední dvacetiminutovce.

Růžička se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinec - Kladno 4:3

Jágrův tým vyprodal další extraligový stadion a nejslavnější český hráč ukázal 5 200 divákům své umění už ve čtvrté minutě. Při signalizovaném vyloučení nabral rychlost na vlastní modré čáře, rychlou kličkou do protisměru oklamal beka a přesným švihem nad Hamerlíkovu lapačku dostal hosty do vedení. Rychlý gól možná navnadil fanoušky na střelecké hody, jenže úvod se nesl spíš v opatrnějším duchu. Domácí se nedostali ke své nátlakové hře, přesto v 11. minutě plácl do Peterkovy vyražené střely před brankou Růžička a vyrovnal.

Oceláři převzali otěže zápasu. Růžička tvrdým příklepem trefil Cháberu do hrudi, ale v 17. minutě využil Květoň kiks Kameše, který upadl a přišel o puk, a zblízka nedal kladenskému brankáři šanci. Začátek druhé třetiny nabídl dva gólové pokusy kladenskému Růžičkovi, který však poprvé zamířil vedle a dorážku mu vystihl Hamerlík. Třinecký kouč Turek od druhé části už na Jágrovu formaci cíleně nasazoval svou elitní řadu, a to neslo své ovoce. V polovině zápasu šli domácí do dvougólového trháku, když Květoň parádní střelou trefil pravý horní růžek.

Kladenské hvězdy pořádně zabraly v závěru druhé části. Hamerlík však zblízka betonem zlikvidoval šanci Plekance a z protiútoku Varaďa další povedenou střelou zpoza obránce zaznamenal čtvrtý gól Třince. Náskok domácích však musel jistit Hamerlík, jenž poté lapil únik Tlustého a po nešťastné teči spoluhráče Galvase ho zachránila tyč.

I tak bylo ze závěru drama, protože Dragoun během dvou střídání přiblížil dvěma trefami Kladno na rozdíl gólu. Vedení Třince viselo na vlásku při přesilovce hostů. Po teči Tlustého a ráně Plekance se blýskl Hamerlík, který poté ustál i Jágrovu dorážku. Rytíři v závěru soupeře svírali v útočném pásmu, ale bez efektu. Domácí ubránili i dlouhou power-play a ke druhému místu Kladna v tabulce se dotáhli na jeden bod.

HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. M. Růžička (Peterek, Galvas), 17. D. Květoň, 29. D. Květoň (Polanský, Zagrapan), 35. Varaďa (M. Růžička, Zíb) - 4. Jágr (Židlický), 46. Dragoun (Kuchler), 48. Dragoun (Kuchler, Majeský). Rozhodčí: Blecha, Husička - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 5 200 (vyprodáno).

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Zagrapan, Peterek, D. Květoň - Orsava, Polanský, Rákos - Adamský, od 26. do 27. navíc Klimenta. Trenéři: Turek a Janků.

Kladno: Chábera - Židlický, Kameš, Majeský, D. Růžička, L. Procházka, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Eberle, Melka, Lukáč. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Josef Turek (Třinec): "Nerozehráli jsme utkání dobře. Vzadu jsme trošku ustupovali a dostali branku. Pak jsme se ale naštěstí vzchopili a otočili na 2:1. Pořád jsme si říkali, že hru nemůžeme otevřít. Podařilo se nám ještě odskočit na 4:1. Do třetí třetiny jsme počítali s obrovským tlakem Kladna, ale řekli jsme si, že hru nebudeme úplně zavírat. Kladno se přiblížilo na jeden gól, ale přestáli jsme klíčovou přesilovku Kladna, kdy nás podržel výborně chytající Hamerlík. Moc si toho ceníme, že jsme porazili takový tým jako Kladno."

Petr Tatíček (Kladno): "Začali jsme docela dobře a šli jsme do vedení. Ale pak jsme hráli zbytečně ustrašeně a soupeř zaslouženě otočil. Ve druhé třetině jsme se rozjeli, byli jsme důraznější a vyrovnali jsme hru. Paradoxně jsme ji 0:2 prohráli, protože jsme zklamali v koncovce. Myslím, že ve třetí třetině jsme soupeře výrazně přehráli a přestříleli, ale v závěru jsme neměli štěstí. Bod jsme si dnes zasloužili."

Kometa Brno - Karlovy Vary 4:0

Žemlička nechal ve stejném složení pouze neúdernější útok Karlových Varů Kumstát, Pech, Zaťovič, ostatní řady přeházel a spoléhal na hru se čtyřmi pětkami. Změny hru Karlových Varů oživily. K agresivitě přidali hosté i bojovnost a v první třetině získali územní převahu. Brňané se trápili, problémy měli s přechodem středního pásma a ke koncovce se dostávali jen zřídka. Za první třetinu si připsal Mensator pouze čtyři zásahy, jeho protějšek Trvaj musel krýt třikrát více střel.

Hokejisté Energie ale tlak nezužitkovali, v koncovce postrádali přesnost. Stejný obraz měla i druhá třetina, Kometa se často jen zoufale bránila a vyhazovala kotouče. Pod tlak se dostávala také kvůli častým vyloučením. Výkon Brňanů provázely záblesky slibných příležitostí. V polovině druhého dějství na chvíli sevřeli soupeře a nápor korunovali ve 28. minutě po akci Leoše Čermáka s Divíškem, kdy na tvrdou střelu Bičánka od modré čáry nestačil Mensator reagovat.

Nejlepší výkon podali domácí ve třetí třetině. Jejich soupeř ve snaze vyrovnat otevřel hru, což nabízelo Kometě mnohem častěji možnost zaútočit. Hrubku zadáků Karlových Varů potrestala Kometa v úvodu poslední části druhým gólem. Divíšek našel z rohu kluziště Holce, na jehož střelu pod horní tyčku Mensator nestačil. O pět minut později svěřenci trenéra Zdeňka Venery zužitkovali i přesilovku: Kováčikovu střelu od modré čáry tečoval Divíšek a brankář Karlových Varů už na změnu směru kotouče nezareagoval. V závěru přidal Koreis ještě čtvrtý gól.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 28. Bičánek (Divíšek, L. Čermák), 44. Holec (Divíšek, L. Čermák), 49. Divíšek (Kováčik, Holec), 57. Koreis (Valach, Erat). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyoučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7 200.

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec - L. Čermák, Divíšek, Dlouhý - H. Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Dočekal, Petrovický, Holec - Erat, Koreis, M. Hořava. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Gřegořek, MacDonald, Gulaši, D. Kohn, Gründling, J. Látal, Kloz - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Polák, J. Doležal ml. - Skladaný, Skuhravý, T. Káňa - Heřman, Košťál, Zucker. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Lubomír Oslizlo (Brno): "Neměli jsme pohyb, soupeř nás zaskočil. Přitom na tréninku jsme vypadali dobře. Ale první dvě třetiny jsme se nemohli rozjet. Soupeř změnil trenéra, hrál dobře, byl hokejovější. Zápasy po přestávce jsou velmi ošidné. V rozhodujících chvílích nás podržel brankář Trvaj. Hodně nám pomohl ve třetí třetině druhý gól. Vítězství jsme už nepustili a jsme rádi, že se nám podařilo utkání zvládnout."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Výsledek je pro nás hodně krutý. První dvě třetiny jsme hráli velmi dobře a výkon se nám líbil. Bohužel bez branky se nedá vyhrát. Kluci se v koncovce hodně trápí. Chybí nám pohoda. Chtěl bych navzdory porážce pochválit tým za velmi dobrou disciplínu, kterou jsme vyžadovali. Vysvětlili jsme hráčům, že pouze dobrá práce, trénink a nasazení nám mohou pomoci odrazit se ode dna."


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články