Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec v divokém zápase udolal Hradec, padlo 14 branek

Třinec – Hokejisté Třince nezaváhali ani v dohrávce 35. kola extraligy a výhrou 8:6 nad Hradcem Králové prodloužili svoji vítěznou sérii už na jedenáct utkání. Východočeši dvakrát zlikvidovali dvougólovou ztrátu, ale za stavu 4:4 je na začátku třetí části lídr soutěže zlomil během 17 sekund dvěma góly ve vlastním oslabení. Dvě branky zaznamenali domácí Jakub Klepiš s Martinem Adamským i hostující Roman Kukumberg. Oceláři zvýšili náskok v čele tabulky na 12 bodů.

Třinec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinci všechno rychle zapadalo do předzápasové strategie. Klepiš už v sedmé minutě po vyšachování hostujícího čtyřlístku využil trefou do odkryté branky první přesilovku a ve 14. minutě ho napodobil Polanský, který při hře pět na čtyři zblízka dorazil za Kantora Noskovu ránu. Hradec se i z dvougólové ztráty po chřipkové epidemii a nepovedeném nedělním utkání se Zlínem na ledě lídra ale vykřesal obdivuhodně. Hosté zanedlouho odpověděli rychlým kontrem a Kukumberg z mezikruží zápěstím snížil.

 Východočeši pookřáli, Šimánek vzápětí v tísni netrefil bránu, ale 30 sekund před koncem úvodního dějství se z první opřel do přihrávky Mertla a další brejk zakončil vyrovnávacím gólem. I druhou část vzaly oba týmy jako přes kopírák. Třinec do ní vtrhl jako vítr a ve 22. minutě během pouhých 16 sekund obnovil dvoubrankové vedení: nejprve příklepem bez přípravy zavěsil Adamský a hned po další akci doklepl Hrňovu střelu do tyčky Matuš.

Ale ani tentokrát nepadli hosté do kolen. Ztrátu smazali svojí silnou zbraní, důrazem a orientací v předbrankovém prostoru. Mertl dvě minuty po Matušovi poslal do sítě Pláňkovu zblokovanou střelu, pak Hradci po Orsavově průniku pomohla tyčka a ve 28. minutě Kukumberg posunul v přesilovce pod Hrubcem Jankovo nahození.


Třinec mohl z údivu procitnout zásluhou Adamského, ale jeho střela opět jen cinkla o tyč. Hradec přežil dvě oslabení, třetí část sám začal v početní převaze, ale v ní fatálně zkolaboval a vlastními chybami se připravil o šanci na bodový zisk. Nejdříve si Růžička s pukem snadno nabruslil na střed a zápěstím namířil pod břevno, už za 17 sekund po kiksu hostů přidal ze sólového nájezdu šestý gól Adamský. Soupeře dorazil sedmým zásahem ve 45. minutě Klepiš, který už překonal náhradníka Kacetla.

Gólové hody však pokračovaly. Knotek domácí euforii přibrzdil po skrumáži před Hrubcem pátou trefou, kterou ale brzy negoval třinecký mladík Ciencala. Dvě a půl minuty před koncem ještě závěr zdramatizoval Kudrna, který po parádní kombinaci zasunul puk do prázdné branky. Hosté poslední minutu odehráli bez gólmana, ale víc už nesvedli. Přestože šesti vstřelenými góly vytvořili své sezonní maximum na venkovních hřištích, ani potřetí proti Třinci nebodovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 8:6 (2:2, 2:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 7. Klepiš (Hrňa, Plíhal), 13. Polanský (Nosek, Klepiš), 22. Adamský (Polanský, Linhart), 22. Matuš (Hrňa, Chmielewski), 41. M. Růžička (Dravecký), 42. Adamský, 44. Klepiš (Plíhal, Orsava), 47. Cienciala (Matuš) - 14. Kukumberg (Dej), 20. Šimánek (Mertl, Vydarený), 24. Mertl (Pláněk, Vašíček), 28. Kukumberg (Pospíšil, Jank), 45. T. Knotek, 58. Kudrna (Šimánek, Mertl). Rozhodčí: Homola, Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 4 762.

Třinec: Hrubec - Nosek, Klesla, Galvas, Linhart, Foltýn, M. Doudera, Matyáš - Klepiš, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa, Matuš, Chmielewski - Cienciala, M. Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Hradec Králové: Kantor (42. Kacetl) - Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Tvrdík, T. Knotek, Vantuch - P. Beránek, Troliga, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Václav Varaďa (Třinec): "Takové zápasy jsou noční můra trenérů. Poměrně snadno jsme se dostali do dvougólového vedení, famózně jsme sehráli úvodní přesilovky. A zase jsme soupeři nabídli šanci vrátit se do utkání. Bylo to celou dobu nahoru-dolů, my jsme byli o málo šťastnější. Hodně divoký zápas. Důležité jsou ale tři body. Byl to pro nás třetí zápas za čtyři dny a jsme rádi, že jsme to bodově zvládli."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Divoký zápas. Paradoxně si myslím, že jsme nebyli špatně připravení, recept jsme měli a částečně jsme to hráli i dobře. Jenom jsme udělali tolik chyb a vymýšleli jsme neskutečně nesmysly. Tím jsme Třinci výrazně pomohli, že to skončilo, jak to skončilo. I z takového zápasu ale pro nás můžeme vytáhnout pozitivní věci. Zápas nebyl tak hrozný, jaký je výsledek."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články