Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Třinec ukončil letošní negativní sérii s Olomoucí, na Hané vyhrál po prodloužení

Olomouc – První dvě letošní měření sil s Olomoucí přinesla hokejistům Třince porážku při skóre 1:10. Špatnou bilanci s Hanáky prolomili Oceláři až na třetí pokus. Na jejich ledě zvítězili 2:1 po prodloužení. Branku znamenající plusový bod pro Slezany dal Marek Růžička.

Ilustrační foto

"Byl to vyrovnaný zápas, který se musel divákům líbit. Třinec měl štěstí v závěru, ale dnes jsme to odehráli dobře. Když budeme takto hrát, budeme body sbírat. Dnes bereme i ten jeden bod," řekl trenér domácích Jan Tomajko.

Do prvních vážnějších šancí se dostali domácí. Nejprve zkoušel Hrubce překonat Húževka, následně se do přečíslení dostali Herman s Jerglem. Ani oni však skóre otevřít nedokázali. Ve 13. minutě měl velkou příležitost hostující Tybor, brankář Konrád však jeho pokus zlikvidoval.

Ideální možnost změnit bezbrankový stav měl 17 sekund před konce první třetiny Vodný, jehož brejk při třinecké přesilovce zastavil Kleslův faul. Olomoucký útočník však následné trestné střílení neproměnil.

Druhou část začal aktivněji Třinec a hned si vybojoval přesilovku, kterou však neodehrál dobře. Kohouti dostali šanci hrát početní převahu ve 27. minutě a po akci Buce s Mikúšem ji využili. Slovenský útočník zakončoval z úhlu, brankář Hrubec ještě při střele vychýlil branku. Gól tak ještě potvrzoval videorozhodčí.

V polovině zápasu zkoušeli Konrádovu pozornost krajané Kopecký s Tyborem, domácí brankář obě tvrdé rány vyrazil. V dalším střídání už Plíhal po zakončení zvedal ruce k oslavě gólu, puk ale v olomoucké brance neskončil. V závěru třetiny hráli hosté další přesilovku a už se jim podařilo vyrovnat. Šance Žejdla s Linhartem ještě Konrád zlikvidoval, na Kopeckého teč Galvasovy střely však zareagovat nestihl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Třinec

I ve třetí třetině měli hosté několik přesilových her, ve kterých mohli přidat druhý gól, Konrád však svůj tým podržel. Velkou šanci měl zejména Irgl, který ale přestřelil. V závěru normální hrací doby mohli v početní výhodě rozhodnout i domácí, ani oni to však nedokázali.

Zápas se tam musel prodlužovat a druhý bod získali hosté, i když domácí před gólem Růžičky reklamovali faul na Mikúše, který po kontaktu s Adamským ztratil puk a třinecký útočník následně překonal Konráda.

"Nechci to hodnotit, od toho je tady rozhodčí, aby situaci posoudil. Bohužel to jako faul neviděl," řekl útočník domácích Tomáš Mikúš. Adamský podle svých slov soupeře nefauloval. "Mikúš kolem mě udělal otočku, škrknul o mě bruslí a spadl. Rozhodčí to nezapískal, hrálo se dál a my jsme dali druhý gól," uvedl.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Mikuš (Buc, Skrbek) - 40. Kopecký (Galvas, Polanský), 63. Marek Růžička. Rozhodčí: R. Čech, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5, navíc Kopecký (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5123.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Holec, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Hrabal, Galvas, Slovák, Klesla - Irgl, Žejdl, Dravecký - Tybor, Kopecký, Jašek - Marek Růžička, Plíhal, Svačina - Meidl, Polanský, Adamský - Rufer. Trenéři: Dopita a Mucha.

Jan Tomajko (Olomouc): "Začali jsme dobře, ale oslabení ve druhé části nás dostala dolů. Zápas byl vyrovnaný, divákům se to muselo líbit, hodně se bruslilo. Třinec měl štěstí v závěru, ale dnes jsme to odehráli dobře. Když budeme takto hrát, budeme body sbírat a dnes bereme i ten jeden bod. Rozhodující situaci z prodloužení nechci hodnotit, musíme se podívat na videu. Jeden záběr jsme viděli, ale nebudu se vyjadřovat."

René Mucha (Třinec): "V první třetině jsme byli pod tlakem a měli jsme štěstí, že jsme neinkasovali. Ve druhé polovině druhé třetiny jsme začali mít šance, měli jsme přesilovky. Podařilo se nám vyrovnat. Závěr byl spíše o bojovnosti, v prodloužení se štěstí přiklonilo k nám. Situaci před rozhodujícím gólem jsem neviděl, řešil jsem, kdo půjde na led."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články