Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Třinec udržel kádr a opět chce bojovat o titul

Třinec - S prakticky totožným kádrem jako před rokem a stejným cílem v podobě zisku mistrovského titulu se budou na nadcházející sezonu připravovat hokejisté extraligového Třince. Kromě české nejvyšší soutěže touží uspět i na mezinárodním poli v Lize mistrů.

Ilustrační foto

Ze stabilních členů kádru přišli Oceláři pouze o obránce Vladimíra Rotha, který uplatnil opci, že za odstupné může odejít, a míří do Kontinentální ligy (Novosibirsk). Smlouvy skončily útočníkům Jakubu Klepišovi a Štefanu Ružičkovi. "Ještě s nimi jednáme o možnosti, aby zůstali, ale nebude snadné je udržet," připustil generální ředitel klubu Pavel Marek.

S dvojicí ofenzivních opor už příliš nepočítá ani kouč Jiří Kalous. "Jsem jen realistou. Moc tomu nevěřím, že by zůstali, ale jeden den to může být tak a druhý zase jinak. Každopádně na poměry extraligy ztrácíme velmi kvalitní hráče, to si nebudeme nic nalhávat. Ale ti ve stávajícím kádru, který je stále hodně silný, jsou také hodně kvalitní a věřím, že oni vezmou tu roli na sebe," uvedl trenér Jiří Kalous.

"Jinak je ale velmi potěšující, že ten kádr zůstal takto pohromadě a je stabilizovaný. Nemusím jakožto trenér budovat něco od začátku, ale můžu postavit tu práci na tom, co jsme vybudovali už loni, kdy se ten kádr hodně proměnil a ten zásah v týmu byl enormní," pochvaloval si Kalous. Spekulovalo se o tom, že by defenzivu Třince mohl vyztužit Slovák Andrej Meszároš, jenž odehrál uplynulý ročník v NHL v barvách Buffala, případně český reprezentant Ondřej Němec.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec neslevuje z ambicí, finálový kádr udržel téměř celý

"O Andreje jsme měli zájem při výluce v NHL, momentálně stále čeká na nabídku z NHL a žádná konkrétní jednání neprobíhají, ale kdo by takového obránce nechtěl," naznačil Marek. "On sám by však stále preferoval zahraniční angažmá," doplnil. "Kádr pochopitelně není definitivně uzavřen, ve hře jsou ještě další alternativy. Jsem ale zastáncem toho, že zveřejňovat se mají pouze dotažené přestupy," uvedl Marek.

Tento týden začala týmu letní příprava, která potrvá do konce června. Poprvé na led vyjedou Oceláři 20. července, devět dní poté je čeká první přípravný zápas. "Příprava začala o něco později s ohledem na to, že jsme hráli finále. Ale ta doba přípravy by měla být dostačující, alespoň doufám," podotkl Kalous. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články