Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec udolal Zlín v prodloužení a pojistil si druhé místo, rozhodl Kane

Třinec ‒ Přesný zásah amerického útočníka Coryho Kanea z druhé minuty nastavení stanovil konečný výsledek bitvy mezi Třincem a Zlínem. Domácí hokejisté tak i nadále hájí druhé místo před pražskou Spartou. Zlín naopak čeká na vítězství v základní hrací době už šest zápasů a zůstává mimo postupové pozice pro předkolo play-off.

Utkání Třinec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Ve slušně zaplněné Werk aréně zahrozili jako první hosté. Honejsek nicméně orazítkoval jen levou tyč. Domácí kontrovali nádhernou kombinací, na jejímž konci skóroval Marosz. Celé akci předcházela chyba Blaťáka, který u zadního mantinelu nevyhodil puk. Zmocnil se jej Hrňa, nahrál Draveckému, ten se neukvapil a našel úplně volného Marosze – 1:0.

V dalším průběhu úvodní části měly oba týmy pasáže, kdy svého soupeře uzamkly, jenže střelecké pokusy většinou končily u připravených brankářů nebo mimo. Zlínští však mohli vyrovnat zásluhou Bukartse či Okála, na druhé straně se v gólových pozicích ocitl Nosek a Jank, který trefil pravou tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

Hostující Bukarts byl v závěru první třetiny vyloučen na dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku. Bez svého elitního útočníka byli ovšem "Ševci" v úvodu prostřední části nebezpečnější. Štastný sice přestřelil, ale o chvíli později už početný hlouček zlínských fanoušků jásal. Matějíčkovu střelu od modré čáry totiž šikovně tečoval Ostřížek.

Inkasovaný gól přiměl Oceláře k větší aktivitě. Při závaru po střele Kanea se vyznamenal Kašík, když reflexivně zastavil puk, který po odrazu od brusle Blaťáka mířil do branky. Skvěle si poradil tváří v tvář i se zakončením Rákose. Před druhou sirénou se zaskvěl i Hrubec, jenž vyrazil teč Štastného.

Během poslední třetiny byl k vidění bojovný hokej bez větších gólových šancí. V největší příležitosti sebral Blaťák při přečíslení tři na jednoho "gólovku" Draveckému. Poté ještě domácí promarnili přesilovou hru, ale zápas přece jen vyhráli, neboť se v prodloužení parádně trefil Kane.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Marosz (Dravecký, Hrňa), 62. Kane (Marosz) - 25. Ostřížek (Matějíček). Rozhodčí: Kubičík, Pražák - Polonyi, Zíka. Vyloučení: 4:6, navíc Bukarts (Zlín) 10 minut. Bez využití. Diváci: 4686.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, Jank, Nosek, L. Galvas - Netík, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - J. Petružálek, Redenbach, Klimenta - Hrňa, Marosz, Dravecký. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Honejsek, O. Veselý - Ostřížek, Chytil, J. Ondráček. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

René Mucha (Třinec): "Jsme rádi za nástup, v první třetině jsme byli aktivnější. Trochu se ale opakuje scénář. Trápíme se v přesilovkách, málo střílíme, proto zápasy končí o gól. Je velká škoda, že Kamil Kreps netrefil v závěru prázdnou bránu. Ale jsme rádi i za bonusový bod v prodloužení. V této situaci je vítězství velmi cenné."

Martin Hamrlík (Zlín): "Chtěl bych poděkovat hráčům za obrovskou bojovnost. Před zápasem jsme říkali, že za bod bychom byli rádi a bereme ho, i když jich mohlo být i více. Ale trápíme se v koncovce. Mohli jsme však zůstat také bez bodu. Poslední dvě minuty jsme hráli v oslabení a hráč Třince minul prázdnou branku. Pro co jsme přijeli, to jsme si odvezli. Na konci se ukáže, zda je to dobrý bod nebo nám budou dva chybět na předkolo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články