Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Třinec udolal Mladou Boleslav 2:1 a posunul se před ni na čtvrté místo

Mladá Boleslav prohrála v dohrávce 31. kola v přímém souboji o čtvrté místo s Třincem 1:2. Bruslaři neuspěli poprvé po čtyřech výhrách za sebou. Gólem a asistencí se podílel na třetím vítězství Ocelářů v řadě obránce David Musil. V dresu vítězů bodoval i v šestém utkání v extralize kanadský útočník s polskými kořeny Wojtek Wolski, který sice poprvé neskóroval, ale asistencí vylepšil svou bilanci na 12 bodů (8+4).

Utkání Mladá Boleslav - Třinec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Středočeši hráli už ve třetí minutě přesilovku. První větší šanci si ale vypracovali až po jejím skončení, Lunter v ní však Štěpánka překonat nedokázal.

V polovině deváté minuty šli do vedení Oceláři, když po Wolského akci zakončené nebezpečnou střelou uklidil puk po Krošeljově zákroku do branky obránce Musil a oslavil první gól v sezoně. Ve 14. minutě byl blízko vyrovnání Zbořil, s jeho zakončením zblízka si poradil Štěpánek.

Hostujícího gólmana pak prověřil nebezpečným bekhendovým pokusem ve vlastním oslabení Lunter, jenže pak musel k Pláňkovi na trestnou lavici Hrdinka a Třinec měl k dispozici 46 sekund přesilovku pět na tři. Absolutně nic při ní ale hosté nevymysleli.

Ve druhém dějství zakončil tísněný Najman těsně vedle odkryté branky, Kousal vzápětí bombou sestřelil Štěpánka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Třinec

Chvilku po polovině zápasu zvýšil Hrňa, který pokusem z otočky zaskočil Krošelje. Středočechy ale ještě do druhé pauzy vrátil zpátky do hry Hrdinka, jehož rána od modré čáry prošla až za Štěpánkova záda.

Wolski mohl ve 49. minutě vrátit obhájcům titulu dvoubrankový náskok, jenže Krošelj byl proti. V 53. minutě se před domácími otevřela jedinečná příležitost, poté co Gernát fauloval vysokou holí a musel pykat na 2+2 minuty.

Domácí hned zpočátku sevřeli Oceláře, ale vyrovnat nedokázali. Přes dvě minuty zkusili v závěru i power-play, rovněž bez úspěchu.

"Na konci jsme si to hodně zkomplikovali tou čtyřminutovou přesilovkou, když k tomu pak přičteme dvouminutovou power-play Boleslavi, měli vlastně šest minut početní převahu. Naštěstí co na mě prošlo, to mě trefilo, bylo to tam párkrát o náhodě. Nakonec jsme to ubojovali a pro nás to jsou odsud super tři body, za které jsme moc rádi," pochvaloval si Jakub Štěpánek.

"Bylo tam strašně šancí ve sledu asi dvou tří minut. Nepadlo to tam, ale doufám, že jsme si to vybrali a padne to tam zase příští zápas," přál si domácí bek František Hrdinka.

BK Mladá Boleslav - Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Hrdinka (Skalický) - 9. D. Musil (Wolski, Martin Růžička), 33. Hrňa (D. Musil, Hrehorčák). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3027.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Pláněk, Hrbas, Fillman, Klikorka - Grim, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, Pabiška - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Gernát, Roth - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - M. Stránský, Marcinko, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Myslím, že jsme hráli velmi dobře proti velmi silnému soupeři. Akorát ta produktivita nás dnes trošku trápila a nedotlačili jsme tam ten druhý gól, i když si myslím, že bychom si to vyrovnání zasloužili. Kluci dřeli až do poslední vteřiny. Nám se ten výkon líbil, tedy až na tu produktivitu."

Václav Varaďa (Třinec): "Já bych chtěl klukům poděkovat za odmakaný zápas. Spíš než o hokejové kráse to dnes bylo odbojované. Jsme samozřejmě rádi za tři body, které se nerodily lehce. Od půlky zápasu nás Boleslav mačkala, měla spoustu šancí, ale Kuba Štěpánek v brance byl skvělý. Ve třetí třetině to vygradovalo tím, že jsme měli několik vyloučení, která nás stála spoustu sil, ale kluci to odmakali a za to bereme tři body."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články