Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec srazil i lídra z Plzně a devátou výhrou překonal klubový rekord

Devět zápasů, devět výher. Třinec v 19. kole extraligy přehrál vedoucí Plzeň 3:1 a na druhém místě se svému soupeři přiblížil na rozdíl dvou bodů. Indiáni se sice dostali do rychlého vedení zásluhou Suchého, domácí ale ještě do první přestávky otočili skóre a výsledek pečetil do prázdné branky Doudera. Třinec vytvořil nový klubový rekord, extraligovou sezonu poprvé odstartoval devíti výhrami.

Utkání Třinec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Od začátku sezony jsme na takové notě, že jdeme do zápasu s tím, že chceme uspět. Je to cítit v kabině, na ledě. Každý chce přiložit ruku k dílu a chce, aby pro nás zápas dobře dopadl," komentoval útočník Martin Růžička sérii, v níž Třinec ztratil jen bod.

Hosté začali skvěle. Už po 24 sekundách udeřil Suchý, který se po pasu Mertla ocitl sám před Štěpánkem a zakončením mezi betony otevřel gólový účet.

Aktivnější Třinec ale zasypal v první třetině Pavláta, jenž chytal za Plzeň v extralize poprvé, devatenácti střelami a otočil ještě před přestávkou skóre.

"Zápas pro nás začal smolně, inkasovali jsme v prvním střídání. Jakoby nás to nakoplo, tým se semknul. Utkání mělo vysoké parametry a hrál se oboustranně super zápas," uvedl asistent trenéra Ocelářů Marek Zadina.

K vyrovnání pomohly Ocelářům i chyby hostujících beků. Nejdříve Kaňákovi přeskočil na útočné modré čáře puk, ale Zadinovu střelu v přečíslení tři na jednoho kryl Pavlát.

V dohrávané akci ale vyhození Vráblíka zblokoval Marcinko k Chmielewskému, který z mezikruží vyrovnal.

Plzeň mohl dostat znovu do vedení Gulaš, který ze sólového úniku jen vyprášil betony Štěpánka. Na druhé straně upravil Jašek z rychlého protiútoku přesnou střelou k tyči na 2:1 v čase 19:59.

"Věděl jsem, když si nabíral puk, že je deset vteřin do konce. Předpokládal jsem, že určitě vystřelí a že se nebude pouštět do nějakých kliček," popsal Pavlát.

"Trefil to pěkně na vzdálenou tyč. Čekal jsem spíš, že to vystřelí na přední. Myslím si ale, že takový puk bych si měl asi pohlídat. Obzvláště, když to bylo vteřinu před koncem. Je to škoda, de facto to rozhodlo zápas," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Plzeň

Svižný a atraktivní hokej přinesla i druhé třetina, ve které oba gólmani nepřipustili změnu skóre. Štěpánek vychytal v sólovém úniku Kracíka, který si třineckého brankáře položil blafákem na led, ale v cestě za vyrovnáním nepřehodil pravý beton. Z následné dorážky neuspěl ani Rob.

Pavlát si o chvíli později vysloužil uznání od Růžičky. Domácí kanonýr si stáhl na hranici brankoviště rukavicí puk na led a měl před sebou prázdnou branku, ale mladý plzeňský gólman skokem z jedné strany na druhou zabránil jistému gólu.

I když se hrálo důrazně, tak vyloučení bylo poskrovnu (1:3). Hosté měli první přesilovou hru až ve 45. minutě, ale bez velkých šancí.

Nejblíže vyrovnání byl v závěru obránce Jiříček, který si sjel na Gulašovu přihrávku, jen netrefil odkrytou branku.

Při power play ještě udržel Plzeň ve hře Pavlát, který už byl v půli cesty na střídačku, ale vrátil se včas, aby zastavil střelu Hrehorčáka z vlastního pásma. Vzápětí už ale Pavlát ze střídačky sledoval, jak Doudera zpečetil výhru Třince.

"V některých momentech hrál náš tým až s příliš velkým respektem, což na led nepatří. Vyhrál lepší tým," uznal plzeňský asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Oceláři Třinec - HC Plzeň 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Chmielewski (Marcinko), 20. Jašek (M. Kovařčík), 60. M. Doudera - 1. Suchý (Mertl, Gulaš). Rozhodčí: Sýkora, Šír - Hanzlík, Ondráček. Vyloučení: 1:3. Bez využití.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Plzeň: Pavlát - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Vráblík, Jiříček, Budík, Kaňák - Gulaš, Mertl, Suchý - Kantner, P. Musil, Pour - Rob, Kracík, Stach - Malát, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články