Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Třinec skončil v Lize mistrů, nestačil na Jönköping

Jönköping - Hokejisté Třince jsou po prohře 1:3 na ledě švédského celku HV 71 Jönköping vyřazeni z play-off Ligy mistrů. Český vicemistr po domácí remíze 2:2 dokonce vedl gólem Jakuba Klepiše a naději na postupové vítězství držel až do 52. minuty, ale pak v oslabení inkasoval rozhodující branku z hokejky Chrise Abbotta. Švédové pak postup stvrdili třetí trefou při třinecké power play.

Třinec bez Adamského, Hrabala, Galvase a potrestaného Polanského i v odvetě sehrál se švédským týmem rovnocennou partii. Za překonaným Hamerlíkem sice v 11. minutě zazvonila tyčka, ale pak měl velkou možnost dostat Třinec do vedení Chmielewski, který však v sólovém nájezdu ztroskotal na Ersbergovi.

Povedlo se to až Klepišovi, který ve 27. minutě z brankoviště uklidil do sítě vyraženou ránu Linharta. Hosté ale náskok neudrželi dlouho a Eidstedt přesně v polovině utkání překonal Hamerlíka dělovkou od modré čáry. Domácí pak šli za druhým gólem s výraznější vervou. Do další šance se znovu dostal Eidstedt, ale Hamerlíka podruhé v zápase spasila tyčka.

Zraněného slovenského brankáře pak ve 47. minutě musel vystřídat Hrubec, který nedlouho po nástupu se štěstím přečkal příležitost Laineho. Nakonec se však vedoucího gólu HV 71 dočkalo: důrazný Abbott v přesilové hře střelhbitě vylovil odražený kotouč a zasunul ho bekhendem za Hrubce. Slezané se v závěru pokusili vyrovnat a vynutit si prodloužení v šesti mužích v poli, ale do prázdné branky skóroval 32 sekund před koncem Bengtsson.

HV 71 Jönköping - HC Oceláři Třinec 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 31. Eidstedt (Sandberg), 52. Abbott (Almquist, Hansson), 60. Bengtsson (Laine) - 27. Klepiš (Linhart). Rozhodčí: Lindqvist (Fin.), Sjöqvist - Pihlblad, Wernström (všichni Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. První zápas: 2:2, postoupil HV 71 Jönköping.

HV71: Ersberg - Almquist, O'Byrne, Johansson, Hansson, Cederholm, Eidstedt, Moverare - Thörnberg, Önnerud, Christensen - Tedenby, Abbott, Laine - Sundh, Sandberg, Bengtsson - Melin, Stenlund - Ahl. Trenéři: Lindbom a Tim Brithén.

Třinec: Hamerlík (47. Hrubec) - M. Doudera, Klesla, Nosek, L. Doudera, Linhart, Adámek - Irgl, Kreps, Orsava - Klepiš, Matuš, Svačina - Hrňa, Rufer, Jašek - Chmielewski, Rákos, Dravecký. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Jiří Kalous (Třinec): "Byl to velmi těžký zápas, který nám zkomplikovala zranění Hamerlíka a Klesly. Hra z naší strany nebyla špatná, o výsledku ale rozhodla jedna přesilovka. Měli jsme hodně zraněných, v podstatě tři klíčoví hráči se zranili. Jejich zkušenosti nám v závěru chyběly. Byla to pro nás obrovská zkušenost. Mladí hráči potřebují takovýto typ konkurence. Pouze při mezinárodní konfrontaci vidí, jak na tom ve skutečnosti jsou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články