Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Třinec skončil po výhře nad Linköpingem na domácím Steel Cupu druhý

Praha - Hokejisté Třince na závěr Steel Cupu udolali švédský Linköping 3:2 a obsadili na domácím turnaji druhé místo. Triumf slavil Slovan Bratislava, který se posunul na první pozici díky vítězství nad Vítkovicemi 2:0. Kometa Brno prohrála v duelu o třetí místo na Dolomiten Cupu v německém Neumarktu s Klagenfurtem 2:3.

Sport
zdroj: ČT4

Třinec vedl po dvou třetinách nad Linköpingem díky trefám útočníka Coryho Kanea a obránců Lukáše Galvase a Vladimíra Rotha už 3:0 a přes finiš švédského celku vítězství udržel. Díky tomu poskočil z poslední na druhou pozici.

První místo nedokázaly udržet Vítkovice, kterým sebral vítězství na turnaji Slovan, vedený českým trenérem Milošem Říhou starším. Ve třetí minutě dostal účastníka KHL do vedení jeden z šesti českých krajánků v jeho sestavě Radek Smoleňák a výsledek potvrdil v závěru někdejší nejlepší střelec NHL Jonathan Cheechoo.

Kometa sice proti Klagenfurtu vedla v polovině úvodní třetiny díky gólům Jana Hrušky a Petera Tršky 2:0, ale účastník EBEL výsledek otočil. Kometa si tak po duelech se Slovanem Bratislava, Chabarovskem a sobotním úvodním duelu v Neumarktu s Norimberkem připsala v přípravě po úvodních třech výhrách už čtvrtou porážku za sebou.

Výsledky přípravných hokejových zápasů:

Vítkovice Steel - HC Slovan Bratislava 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 3. Smoleňák, 55. Cheechoo.

Oceláři Třinec - Linköping HC 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky: 10. Kane, 32. Galvas, 39. Roth - 46. S. Karlsson, 55. Bergfors.

Kometa Brno - Klagenfurt AC 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
Branky: 5. J. Hruška, 10. Trška - 11. Fischer, 16. Ganahl, 56. Geier.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články