Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec si zajistil čtvrtfinále, Zlín v dohrávce udolal v nájezdech

Třinec zvítězil v dohrávce 48. kola extraligy nad Zlínem 2:1 po nájezdech a zajistil si účast ve čtvrtfinále play-off. Úřadující mistr prohrával od 13. minuty po gólu Jakuba Šlahaře a ve druhé třetině promarnil přesilovou hru pět na tři, která trvala 90 sekund. Vyrovnal až v 51. minutě nejlepší střelec Ocelářů Matěj Stránský, který se jako jediný prosadil i v rozstřelu. Hosté prohráli počtvrté v řadě, ale na 11. místo mají k dobru už šest bodů.

Utkání Třinec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Druhá a třetí třetina byly z našeho pohledu fantastické. Kluci v nich plnili přesně to, co jsme chtěli hrát," těšilo třineckého trenéra Václava Varaďu.

"Nezačali jsme moc dobře. Hráli jsme oslabení, Zlín dal gól. Od druhé třetiny jsme už byli lepším týmem, ale zavřeli to a hráli jednoduše. Mají silné obránce, těžko jsme se tam dostávali. Jejich gólman také chytal výborně, vůbec to nebyl jednoduchý zápas. Dva body bereme všemi deseti," dodal Stránský.

Zlín dostaly do tempa rychlé dvě přesilové hry a byl v úvodní třetině aktivnější. Také se ujal vedení.

Okál zachytil u zadního mantinelu špatnou rozehrávku Musila a chytrým pasem uvolnil Šlahaře, který překonal rozhozeného Kváču.

Autor gólu v závěru třetiny dobře vyřešil přečíslení dva na jednoho, Nosek ale zblízka minul branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

Třinec promarnil po přestávce přesilovou hru pět na tři. Zakončení v ní na sebe brali hlavně obránci, Douderu ale dvakrát vychytal Kašík a Gernát dvakrát netrefil branku.

Už při hře proti čtyřem vyslal Galvinš do sóla Adamského, zlínský gólman odvážně vyjel a střelu zneškodnil.

Hosté zahrozili v přečíslení zásluhou Köhlera, ale v závěru třetiny i vlastními chybami nabídli Ocelářům několik gólových šancí. I díky Kašíkovi odolali.

Třinec se prosadil až v 51. minutě ze své šesté přesilové hry v zápase. Stránský si vybruslil z rohu kluziště před branku a bekhendem propasíroval puk pod Kašíkem.

Zlín ještě uplatnil trenérskou výzvu, ale nedovolené bránění brankáři rozhodčí na záznamu nenašli. "Na střídačce máme ipad a trenér hned říkal, že v brankovišti nikdo nestál, proto jsem moc nepochyboval," řekl Stránský.

Hostující trenéři dali na Kašíka. "Popravdě jsem to prostě zkusil. Nevěděl jsem, kde ten hráč vedle mě stál a jestli do mě nepíchl hokejkou nebo tak něco. Člověk chce vyhrát a nebylo na co čekat. Co se mohlo stát? Přinejhorším ztratíte oddechový čas," vysvětlil zlínský brankář.

Domácí pokračovali v tlaku, zápas však dospěl do prodloužení. V jeho úvodu neuspěl v úniku domácí útočník Ondřej Kovařčík s bekhendovým blafákem.

Následně Třinec nevyužil ani přesilovou hru, kterou umocnili trenéři odvoláním brankáře. Riskantní tah se málem vyplatil, ale Vrána minul prázdnou branku.

"Není to špatná varianta. Trenér nám věří a my si také věříme. Máme šikovné hráče, kteří se udrží na puku," komentoval Stránský neobvyklou situaci.

Poslední vzájemný zápas rozhodl hattrickem Wolski, který ale chyběl Třinci čtvrtý zápas v řadě. Jeho šikovné ruce by se domácím hodily v rozstřelu, který přesto vyhráli.

Hned v první sérii přesně vystřelil Stránský a Kváča z pěti pokusů Zlína neinkasoval. Měl ale štěstí, Claireaux trefil ve čtvrtém kole tyč.

"Sice jsme prohráli, ale bod bereme. Kdybychom zvýšili na 2:0, mohl se zápas vyvíjet jinak. Třinec měl ale obrovské šance a Libor Kašík nás držel. Jsme rádi, že si odvážíme bod a že jsme přerušili třízápasový půst bez bodu," uvedl asistent trenéra Zlína Martin Hamrlík.

Oceláři Třinec - Berani Zlín 2:1 po nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 51. M. Stránský (P. Vrána), rozhodující sam. nájezd M. Stránský - 13. Šlahař (Okál). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 4368.

Třinec: Kváča - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Polanský. Trenér: Varaďa.

Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Matyáš Hamrlík - Fryšara, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články