Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Třinec si z Pardubic odvezl všechny body

Pardubice - Hokejisté Třince vyhráli ve 30. kole extraligy na ledě Pardubic 3:1 a i ve druhém utkání pod novým trenérem Jiřím Dopitou naplno bodovali. Dvě branky vítězů zaznamenal útočník Lukáš Žejdl. Dynamo naopak potřetí za sebou vyšlo naprázdno.

Pardubice - Třinec
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Pardubický útočník Orsava nastoupil poprvé proti Třinci, ze kterého je na východě Čech na hostování, a ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre, jenže v gólové pozici trefil jen Hrubce. Chvíli nato fauloval Šeda u mantinelu Rákose a pro oba hráče utkání skončilo. Domácí bek dostal trest ve hře, třinecký útočník opustil led na nosítkách. Následnou pětiminutovou přesilovku Oceláři i přes soustavný tlak nezužitkovali, ale po jejím vypršení trefil Plíhal tyč.

Další možnost pak při přečíslení dva na jednoho nezužitkoval Orsava. Druhou přesilovku už Třinec proměnil, když Žejdl z mezikruží zakončil rychlou kombinaci. Ještě před přestávkou dostal za sekání trest do konce utkání Lukáš Doudera a také Dynamo mohlo hrát pět minut v převaze. Kromě dvou střel Gregorce ale domácí Hrubce pořádně neohrozili. Ve 25. minutě se naopak k vyraženému puku dostal jako první třinecký Jašek a dorážkou pod břevno zvýšil náskok hostů.

Ten mohl být ještě vyšší, ovšem Maxwell zlikvidoval nájezdy Svačiny i Tybora. Pardubice mohly snížit při čtyřminutové přesilovce pět na čtyři. Domácí v ní pálili na Hrubce jednu střelu za druhou, ale třinecký brankář v poklidu odolával. Navíc na druhé straně ujel obráncům Žejdl a střelou mezi betony zvýšil.

Dynamo zakrátko snížilo, když Nahodil tečoval Gregorcovo nahození před branku. Další nebezpečné situace před Hrubcem třinečtí hráči v poklidu zažehnávali a bez úhony přestáli i další přesilovku domácích. Pardubicím ke zvratu nepomohla ani dvouminutová hra bez brankáře. V jediné šanci Hrubec vychytal tečujícího Rapáče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Třinec

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 48. Nahodil (Gregorc) - 17. Žejdl (Svačina, Linhart), 25. Jašek (Linhart, Kopecký), 46. Žejdl (Rufer). Rozhodčí: Lacina, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6, navíc Šeda - L. Doudera oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8925.

Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, M. Šeda, L. Havlík - Orsava, Nahodil, Rolinek - Poulíček, Redenbach, Marcinko - Rapáč, Cetkovský, Moučka - Kolář, Kaut, Pipek. Trenéři: R. Král a Zadina.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Galvas, Slovák, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera - Svačina, Žejdl, Dravecký - Tybor, Polanský, J. Sýkora - Rákos, Plíhal, Kopecký - Jašek, Matuš, Rufer. Trenéři: Dopita a Mucha.

Richard Král (Pardubice): "První třetina byla hodně ovlivněná vyloučeními, my jsme v ní hráli sedm minut v oslabení. Díky tomu se Třinec držel v tlaku a dostal se do vedení. Od druhé třetiny jsme měli více ze hry. Hráčům nemám co vytknout, protože bojovali, měli nasazení a snažili se jít do brány. Třinec má ale hodně vyspělý mančaft, parádně zahrál v defenzívě. Chyběla nám jen přesnější střelba, protože jsme pálili vedle nebo do prvního hráče, zejména v přesilovkách jsme měli mraky střel."

René Mucha (Třinec): "Zápas ovlivnila první třetina a dvě pětiminutová vyloučení. Pro nás to byl citelný zásah do sestavy už kvůli změnám, které jsme museli udělat ještě před zápasem. Vstřelili jsme první gól a od toho se utkání odvíjelo. Pardubice měly spoustu šancí, ale my jsme odvedli skvělou práci v oslabení a v situacích po buly. Třetí gól při přesilovce soupeře byl hodně důležitý. Rákos má otřes mozku a zůstane přes noc v Pardubicích na pozorování."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články