Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Třinec si poradil s Karlovými Vary a udržel náskok na čele tabulky

Třinec – Třinečtí hokejisté zvládli poslední předvánoční kolo a přidali další tři body do kolonky v tabulce, které kralují. Protivníky z Karlových Varů porazili 4:2 po brankách Irgla, Petružálka a dvou gólech Kana.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Karlovy Vary jako by chtěly odčinit předchozí dva zápasy s Třincem, které prohrály s nelichotivým skóre 0:10. V kombinaci s laxním přístupem obrany soupeře se dostaly v úvodních minutách třikrát do přečíslení, v jednom případě dokonce tří proti jednomu, ale koncovka byla žalostná – dvakrát nepřesně přihrály, jednou je zastavil gólman Hrubec.

Favorit působil ospalým dojmem a v nejvážnější gólové situaci dojel Marosze, který byl samostatném úniku, Harant a zablokoval nejlepšímu střelci Ocelářů hůl. V závěru třetiny ale domácí sehráli pěkně přesilovou hru, v níž nechali dvakrát vyniknout lapačku Závorky.

I v prostřední třetině nakládali karlovarští hráči se svými šancemi trestuhodně. Gorčík i Stloukal se shodně probili mezi dva obránce, ale zakončení postrádalo sebevědomí. Vrcholem všeho byla 79 sekund dlouhá přesilovka pět na tři, kterou domácí nabídli soupeři útočným faulem a poté si nepohlídali střídání a hráli v pěti. Energie se ale zmohla jen na jednu střelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Karlovy Vary

Následně hosté zaspali v obraně. Předpokládali, že se po Jankově přihrávce z vlastního pásma bude pískat zakázané uvolnění, ale podle pravidla hybridního icingu hra pokračovala dále. K rozjetému Iglovi se odrazil kotouč od zadního mantinelu před branku a třinecký útočník pohotově otevřel skóre. Oceláři se ale z vedení dlouho neradovali. Karlovarští sice vypadali, jako by si v útoku nevěřili, ale Skuhravý kličkou oklamal Hrabala a přesnou střelou za 68 sekund vyrovnal.

Hosté v úvodních dvou třetinách zapojovali jen sporadicky čtvrtý útok, ale síly jim nedocházely a nadále držely s favoritem krok. Třinec uklidnil až Kane, k němuž se odrazil kotouč po střele Linharta a bekhendovou kličkou skóroval.

Vzápětí domácí využili po faulech soupeře dvouminutovou přesilovku pět na tři, když Petružálek vymetl pavučinky v brance Závorky. Ale hotovo nebylo, rozhodčí si nevšimli faulu loktem hostujícího Haranta, Třinečtí se plně nesoustředili na hru a Mullane snížil. Lídr soutěže další drama nepřipustil a při hře bez brankáře pojistil výhru Kane.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 32. Irgl (Jank, Kane), 49. Kane (Linhart, Adamský), 52. J. Petružálek (Marosz, Krajíček), 59. Kane (Irgl, Adamský) - 33. Skuhravý (Dujsík), 53. Mullane (T. Rachůnek, Vachovec). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 4091.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Linhart, Krajíček, Kania, Jank, M. Doudera - J. Petružálek, Marosz, Hrňa - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - J. Sýkora, Špirko, Cienciala. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, T. Dvořák, Benák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Gríger, Mullane - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Flek, Stloukal, D. Kindl. Trenéři: Tlačil a Antonik.

René Mucha (Třinec): "Soupeř byl nachystaný, nedostali jsme se do žádného tlaku a hra byla vyrovnaná. A když jsme dali první gól, za minutu jsme hned inkasovali. Souhlasím, že rozhodla přesilovka pět na tři. Jsem rád, že jsme vedení pak už udrželi."

Jan Tlačil (Karlovy Vary): "Chci poděkovat našim hráčům, kteří odvedli výkon na hranici svých možností. Zápas rozhodla přesilovka pět na tři v závěru."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články