Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec se s Litvínovem nemazlil a o jasné výhře rozhodl v přesilovkách

Na čele nekompletní extraligové tabulky se ocitl Třinec. Stojí za tím vítězství Ocelářů, kteří na domácím ledě porazili Litvínov vysoko 5:1. Dvakrát se v přesilové hře prosadil Erik Hrňa, třetí gól v početní převaze přidal Daniel Rákos. Třinec tak vyhrál i čtvrté domácí utkání sezony, naopak Litvínov padl potřetí v řadě.

Tomáš Marcinko se prosazuje proti Litvínovu
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Litvínov se pod Javorovým představil 21 hodin po utkání ve Zlíně a jako by za sebou tahal i těžší nohy. Svižnější domácí měli v první části větší šťávu a mohli si vytvořit i výraznější náskok. Z několika gólových příležitostí ale využili jedinou, když ze skrumáže před Kantorem proklouzl v 10. minutě puk po ledě do litvínovské brány po dorážce Draveckého a teči Svačiny.

Minimálně ještě dvě situace volaly po gólu, avšak Růžička si vylámal zuby na brankáři a Irgl ve vyložené šanci rozezněl jen tyčku. Třinec se neprosadil ani v dlouhé přesilovce pět na tři. Oceláři pevně kráčeli za tříbodovým koncem, byť hosté zkraje druhé části na chvilku pookřáli a vypadali živěji. Soupeř rychle všechno vrátil do starých kolejí dvěma trefami při hře pět na čtyři.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec na domácím ledě rozdrtil Litvínov

Rákos křížně nabil na gólový příklep Hrňovi a o tři minuty později kanonýr Marcinko zpoza brány uvolnil Rákose, který si mezi litvínovskou čtveřici až na brankoviště drze najel na gólové zakončení. Severočeši jen sporadicky narušovali Hrubcův klid. V 39. minutě ujel Jánský, ale domácího gólmana neprostřelil.

Hned ve 42. minutě navíc Dravecký procedil počtvrté puk za Kantorova záda a bylo jasné, že Severočeši už na zvrat pomýšlet nemohou. Válek sice ve 46. minutě vypíchl puk a ze sóla nad Hrubcovo rameno snížil, ale na vývoj utkání to mělo nulový vliv. Symbolickou tečku za duelem udělal v 56. minutě Hrňa, který třetí přesilovkovou trefou zaznamenal navíc i jubilejní 4000. gól Třince v nejvyšší soutěži.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Svačina (Dravecký, Marosz), 29. Hrňa (Rákos), 32. Rákos (Marcinko, Martin Růžička), 42. Dravecký (Svačina), 56. Hrňa (Marcinko, Martin Růžička) - 46. Válek. Rozhodčí: Hribik, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:0. Diváci: 4191.

Třinec: Hrubec - Adámek, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Marosz, Svačina - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Litvínov: Kantor - Sörvik, Dietz, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Baránek, Z. Sklenička - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Matoušek, Nejezchleb, J. Černý - Jurčík, Válek, Trávníček - Nicholls, Havlíček, M. Hořava. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Václav Varaďa (Třinec): "Těší nás výsledek a odvedená hra. Od prvopočátku jsme za to vzali a dělali jsme Litvínovu ohromné problémy v útočném pásmu. I když jejich gólman chytal dobře, dali jsme branky a pomohli jsme si přesilovými hrami, kterými jsme utkání zlomili. Litvínov měl ve druhé třetině taky dvě šance, tam nás Hrubec podržel. Třetí třetinu jsme odehráli parádně, tlačili jsme se do zakončení a z toho pramenily další šance.

Radim Rulík (Litvínov): "Hráli jsme dva zápasy za sebou, Třinec měl v pátek volno a byl odpočatější. Dnes byl jednoznačně lepší. Měl lepší pohyb, šance, dal góly. Zasloužené vítězství domácích."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články