Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec rozstřílel Pardubice osmi góly

Třinec - Třinečtí hokejisté se po třech prohrách v řadě sebrali a dnešní vysokou výhrou 8:4 ve 27. kole nad Pardubicemi ukončili výsledkově slabší období. Čtyřmi body se na tom podílel útočník Václav Varaďa, který dvě branky dal a na dvě přihrál. Východočeši pod koučem Mojmírem Trličíkem pokračují v nepřesvědčivých výkonech a dnes utrpěli dokonce nejtěžší prohru sezony.

Začátek utkání se až nápadně podobal smolnému pátečnímu zápasu Třince s Plzní. Oceláře navnadil bleskový vedoucí gól, který dal Polanský už po 103 vteřinách, ale pak je znovu dostihlo vlastní střelecké trápení. Vyrovnání se zrodilo symbolicky: šňůru zahozených šancí završil Hrňa, který sám před Salfickým zblízka minul, a Benák z protiútoku tvrdou střelou od modré čáry vyrovnal. Domácí u rozhodčích neúspěšně reklamovali faul na gólmana Hrubce. Šanci strhnout vedení na svou stranu pak měl Růžička i hostující Ďaloga, ale povedlo se to až Adamskému, který bombou pod břevno využil přesilovku.

Když o 76 sekund později protlačil puk za Salfického i Bonk, bylo jasné, že Třinec střelecká smůla opouští. A druhá část toho byla jasným důkazem. V ofenzivní bitvě se oba týmy předháněly ve vytváření gólových příležitostí, ale výrazně produktivnější byli Slezané. V úvodu druhé třetiny si sice po Píšově přesné dělovce museli protrpět chvilkové obavy o výsledek, ale možnost Starého na vyrovnání zmařil Hrubec. Píša pak zahákoval unikajícího Klimentu, který z trestného střílení nezaváhal.

To už Třinec točil jen tři útoky, ve kterých nezbylo místo ani na veterána Peterka. Ale stažení sestavy se kouči Turkovi vrátilo minimálně ve zvýšené produktivitě. Varaďa totiž v další přesilovce uplatnil důraz na brankovišti a pátý gól už Třinec výrazně zklidnil. Po Zohornově tyčce pak sice nádherné sólo v početní převaze vystřihl Hemský a vychutnal si i Hrubce, ale na jeho gól zareagoval soupeř dvojitým úderem v závěru druhé třetiny. Kanonýr Růžička doklepl vyraženou střelu Varadi, který pak 32 sekund před koncem druhého dějství ještě před Salfickým tečoval Rothovu bombu a třetím gólem z přesilovky Východočechy definitivně poslal k zemi.

Na poslední dvacetiminutovku poslali hosté mezi tyče Růžičku, který za propustnou pardubickou obranou musel dvakrát hasit sólové nájezdy domácího kanonýra Růžičky a Rákose. Ten se však proti bývalým spoluhráčům záhy dočkal a zblízka přidal osmý gól, čímž stanovil letošní třinecké maximum v počtu vstřelených branek v jednom utkání. Poněkud odevzdané Pardubice už v závěru Zohornou pouze snížily.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Pardubice

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 8:4 (3:1, 4:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Polanský (Klimenta, Rákos), 16. Adamský (Galvas, Roth), 17. Bonk (Varaďa), 27. Klimenta z trestného střílení, 31. Varaďa (Galvas, Bonk), 38. M. Růžička (Varaďa), 40. Varaďa (Roth, M. Růžička), 48. Rákos (Polanský, Klimenta) - 12. Benák (Bartek, Ďaloga), 23. Píša (Krejčí), 36. Hemský (Benák), 55. T. Zohorna (Cetkovský, Píša). Rozhodčí: Blecha, Hribik - Bryška, Čech. Vyloučení: 8:6. Využití: 3:1. Diváci: 3240.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

Pardubice: Salfický (41. M. Růžička) - Píša, Kindl, Benák, Ďaloga, Gawryletz, V. Kočí (42. M. Drtina) - Hemský, Krejčí, Somík - Bartek, T. Zohorna, Starý - Radil, Kousal (42. Nahodil), Buchtele - Cetkovský, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Trličík a Lubina.

Josef Turek (Třinec): "Povedl se nám vstup do zápasu. Za poslední tři zápasy jsme dali jen tři góly, dneska nám to tam konečně napadalo. Pardubice ale tlačily, přestože prohrávaly vysokým rozdílem. Měly šance, nám ale výborně zachytal Hrubec. Náš gólman chytal o něco líp než pardubický a to asi rozhodlo. Byl to zápas, který jsme potřebovali. Poslední dobou se nám moc nedařilo."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Vstoupili jsme do utkání přesně, jak jsme nechtěli - brzkým inkasovaným gólem. To mělo vliv na další vývoj utkání. Do druhé třetiny jsme vstoupili dobře. Zahráli jsme dobrých osm minut, bohužel jsme neproměnili šance. Naopak jsme potom inkasovali další laciné góly, tím byl dán zbytek zápasu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články