Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec rozhodl o výhře nad Chomutovem minutu před koncem

Třinec - Hokejisté Třince porazili ve 31. kole extraligy Chomutov 2:1. Vítězný gól vstřelil 61 sekund před koncem základní hrací doby ve vlastním oslabení Václav Varaďa. Oceláři tak ovládli i třetí vzájemný duel sezony a prodloužili chomutovskou sérii porážek na pět.

Páteční porážka v Plzni vyvolala hotové zemětřesení v třinecké sestavě. Pohromadě nezůstala ani jedna útočná řada; do elitní formace k Růžičkovi byli povýšeni Adamský s Polanským, střeleckou bídu Slezanů to však nevyléčilo. Domácí obranu naopak už ve druhé minutě provětral Šagát a Hrubec měl co dělat, aby uhlídal nulu. Pak přišly momenty Ocelářů. Krátký nápor Rákosovy formace vedl v páté minutě ke slepeným šancím Květoně a Rákose, ale brankář Růžička poté odolal i svému třineckému jmenovci, který po chybě hostů v obranném pásmu spálil samostatný nájezd.

Další hrubku Chomutova nepotrestal ani Varaďa, v 11. minutě z pravého kruhu minul branku. Třinec měl i díky chomutovským zmatkům v defenzívě v první části výrazně střelecky navrch, ale gólem se neuklidnil. Adamskému chyběl kousek štěstí, když jeho tečovaná střela skončila jen na tyčce. Domácím se to však vrátilo vzápětí na druhé straně, když Bomersback ve slibné příležitosti nevyzrál na Hrubce. Severočeši ve druhém dějství zkvalitnili defenzívu a s tím rovnoměrně ubyl počet třineckých možností. Hra se srovnala a bezgólový stav hře domácího favorita vůbec nepřidal.

Piráti vytušili naději na bodový lup. Hruška měl přesně v polovině zápasu ideálně nabito v mezikruží, ale ranou bez přípravy trefil Hrubce. Pak se na druhé straně mohl prosadit i Matuš, zblízka však nepřehodil Růžičkův beton. Takovou šanci jako Kubinčák ale Třinec neměl: hostující útočník byl ve 37. minutě úplně sám před Hrubcem, který jeho ránu zneškodnil. Domácí dohrávali bez svého nejlepšího kanonýra Adamského, jenž odstoupil v průběhu druhé části. I bez něj své trápení prolomili ve 44. minutě: Roth v přesilovce pět na tři dělovkou bez přípravy málem protrhl síť a Oceláři se po 128 minutách jeho zásluhou radovali z gólu.

K výhře to ale domácím prozatím nestačilo, protože Chomutov reagoval rovněž v přesilové hře povedenou souhrou, kterou přesně zakončil Hřebejk. Po 118 minutách zase ukončil brankový půst Pirátů. Hosté nakonec nebyli daleko od vítězství, ale Hrubec zhatil akci Bomersbacka. Rozhodnout mohl v řádné době i Třinec, jenže Orsavovi ve vyložené šanci uskočil puk a z brankoviště minul. Hosté ovšem nakonec zůstali přece jen bez bodu. V samém závěru si při přesilové hře nechali ujet Varaďu, který prudkou bekhendovou střelou pod horní tyč strhl vítězství na stranu Třince.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Chomutov

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 44. Roth (Martin Růžička, Polanský), 59. Varaďa (Orsava, Krejčí) - 49. Hřebejk (Pulpán, Gajovský). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Frodl, Charvát. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2 433.

Třinec: Hrubec - Roth, Krejčí, Hrabal, Linhart, Roupec, Galvas - Martin Růžička, Polanský, Adamský - D. Květoň, Rákos, Orsava - Peterek, Bonk, Marosz - Matuš, Varaďa, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Chomutov: Martin Růžička - Novák, Pulpán, Rutta, Krstev, Mrázek, Prošek - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Kubinčák - Račuk, Divíšek, Šagát - Hlava, Chlouba, Mainer. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Jiří Kalous (Třinec): "Přeházeli jsme útoky, abychom tomu dali trochu nový impulz a především v první třetině jsme měli spoustu šancí, abychom odskočili o jeden, dva góly. Pak by se nám možná hrálo lépe a takhle se to táhlo až do konce. Chomutov hrál výborně, pro nás to byl těžký zápas z hlediska psychiky. Naštěstí jsme to ale prolomili a i za ty dva góly jsme moc rádi. Martin Adamský byl nastřelený pukem. Nemohl vůbec došlápnout a hned mu to hrozně nateklo. Odjel na rentgen do nemocnice a mám o něj trošku obavy."

Josef Turek (Chomutov): "Myslím, že jsme sehráli výborný zápas. Určitě jeden z nejlepších venku. Ale hráči mají v hlavách porážky a nejsme schopni ty dobré zápasy dotáhnout do konce. Udělali jsme chybu v přesilovce, ujel nám Varaďa a rozhodl. Ale nějakým směrem naše hra jde, objevovaly se tam dobré věci. Podle mě to byl vyrovnaný zápas, který jsme bohužel nezvládli v závěru."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články