Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec předvedl velký obrat a doma zdolal ruský Čerepovec

Třinec – Po čtyřiceti minutách ještě svítil na kostce nad ledem nepříznivý stav 1:3. Hokejisté Třince však v přípravném duelu proti Čerepovci v rámci domácího turnaje Steel Cup předvedli velký obrat. V závěrečné třetině nasázeli účastníkovi KHL tři branky, díky čemuž vyhráli 4:3 a uchovali si naději na celkové prvenství, o němž však rozhodne závěrečný duel mezi Vítkovicemi a Košicemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec předvedl velký obrat a doma zdolal ruský Čerepovec

Třinec ještě jedenáct minut před koncem prohrával 1:3, ale Trončinský s Krepsem zařídili dvěma rychlými góly vyrovnání a 64 sekund před závěrečnou sirénou se v power play trefil Adamský. Celkového vítěze prvního ročníku Steel Cupu určí poslední zápas Vítkovice Košice, šanci na prvenství s Třincem živí také Ostravané i Čerepovec. 

Druhý zápas na slovenském turnaji v Trenčíně Rona Cup naopak nevyšel hráčům mistrovského Zlína. Po čtvrtečním vítězství nad Skalicí Moravané nezvládli koncovku souboje s Nitrou, třikrát inkasovali a prohráli 2:5. 

Hokejisté pražské Slavie vyhráli i šesté utkání během letní přípravy na novou extraligovou sezonu, když porazili švýcarský Fribourg-Gottéron 4:3 a na turnaji Hockeyades postoupili do finále. Premiérový ročník Steel Cupu v Třinci ovládli domácí Oceláři.

Slavii pomohli do finále kromě jiných i zásahy zkušených útočníků Tomáše Vlasáka a Jaroslava Bednáře, kteří by měli být hlavními tahouny ofenzivy v nadcházející sezoně. Soupeřem Pražanů v sobotním finále bude tým Kontinentální ligy Lada Togliatti.

Přípravné utkání před extraligou:

Mezinárodní hokejový turnaj Steel Cup v Třinci: 

HC Oceláři Třinec - Severstal Čerepovec 4:3 (1:1, 0:2, 3:0)

Branky: 12. Růžička, 49. Trončinský, 51. Kreps, 59. Adamský - 11. Černov, 27. Berdnikov, 36. Mons.

Hokejový Rona Cup v Trenčíně:

HK Nitra - PSG Zlín 5:2 (0:0, 2:0, 3:2)

Branky: 25. Tománek, 32. Bajtek, 52. Mezei, 56. H. Ručkay, 60. Domian - 46. Matějíček, 49. Čajánek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články