Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Třinec představil čtyři nové hráče, přišel ale o Růžičku

Třinec (Frýdecko-Místecko) – Hned čtyři výrazné posily pro příští sezonu zveřejnilo vedení extraligového Třince. Kádr Ocelářů posílí obránce Milan Doudera a útočníci Kamil Kreps, Tomáš Plíhal a Lukáš Žejdl. Semifinalista posledního ročníku extraligy však o jednu hvězdu i přišel. Do Čeljabinsku zamířil reprezentační útočník Martin Růžička, který s ruským týmem podepsal smlouvu na dva roky. Nové akvizice představil i Liberec a Hradec Králové.

Jedenadvacetiletý Doudera doposud působil v Kladně, dvaadvacetiletý Žejdl ve Slavii a Kreps s Plíhalem ve Finsku. Devětadvacetiletý Kreps hrál za Ässät Pori, o dva roky starší Plíhal oblékal dres Tappary Tampere. Doudera i Kreps mají reprezentační zkušenosti.

Třinec zároveň oficiálně potvrdil, že v aktivní kariéře nebudou pokračovat Jan Peterek a Václav Varaďa, který se již v průběhu sezony stal asistentem trenéra Jiřího Kalouse.

Osmadvacetiletý Růžička již v minulosti v KHL hrál. V sezoně 2011/12 působil v Chabarovsku, za který po zranění ramena z úvodu přípravy odehrál 33 zápasů s bilancí deseti gólů a čtyř asistencí.

Poté se Růžička vrátil do Třince, v jehož dresu před prvním odchodem do Ruska výrazně pomohl Ocelářům k zisku mistrovského titulu. V sezoně 2012/13 nastřílel včetně play-off ve slezském klubu 46 gólů a ovládl kanadské bodování i tabulku střelců základní části extraligy.

Obránce Vašíček posílí extraligový Hradec Králové

Zajímavou posilu získal i Hradec Králové. Jeho zadní řady vyztuží zkušený obránce Jiří Vašíček. Třiatřicetiletý zkušený bek doposud hrál za Pardubice, s vedením Mountfieldu podepsal dvouletou smlouvu.

"Jirka je typ hráče, který nám v obraně chybí. Slibujeme si od něho především zvýšení důrazu a kvalitní defenzivní činnost. Kromě jeho zkušeností nás také přesvědčil jeho velký zájem působit v našem klubu," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Pardubický odchovanec hrál nejvyšší soutěž vedle svého mateřského klubu za Slavii a Kometu Brno. V roce 2008 získal v dresu Pražanů mistrovský titul. V extralize odehrál včetně play-off přes 400 zápasů.

Do Liberce přichází Jelínek a Krenželok

Nové posily oznámil Liberec. Na sever Čech přichází útočníci Petr Jelínek a Lukáš Krenželok, kteří doposud působili ve Slavii. Devětadvacetiletý Jelínek podepsal s Tygry dvouletou smlouvu, o rok starší Krenželok tříletý kontrakt.

"Před novou sezonou jsme chtěli doplnit kádr o důrazné, silové útočníky, kteří budou nepříjemní a nekompromisní především v prostoru před oběma brankami. Lukáš i Petr tyto atributy splňují," uvedl generální manažer Ctibor Jech. 

Liberečtí věří, že právě obě posily ze Slavie Tygrům pomohou zvýšit gólovou efektivitu. "Krenželok je navíc čistokrevné levé křídlo, kterých máme v kádru nedostatek. Oba hráči jsou typově vhodní také na černou defenzivní práci a svůj prostor dostanou zvláště při hře v oslabení," dodal Jech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články