Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec porazil mistra z Pardubic 4:1

Třinec - Bitva posledních dvou extraligových mistrů měla jednoznačného vítěze; Třinec v úvodním kole nové sezony doma po nadšeném výkonu přehrál obhájce titulu Pardubice 4:1. Utkání bylo velkým představením první formace Ocelářů, která zařídila všechny čtyři góly. Dva z nich dal obránce Lukáš Zíb, po třech bodech si připsali Radek Bonk, Martin Růžička a Josef Hrabal. Trenér Josef Turek tak svou extraligovou premiéru v roli hlavního kouče oslavil výhrou.

Třinec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Mistr musel hned na počátku sezony spolknout hořkou pilulku. I když nezačal vůbec zle, už po první části nabral tříbrankovou ztrátu. Přitom hned v prvním střídání Šagát dokázal dostat puk do síťky, bohužel pro hosty o zlomek vteřiny později do již posunuté brány. Ještě v osmé minutě zavařili domácímu gólmanovi Nahodil s Buchtelem, ale po vedoucím zásahu Zíba, který už za pět sekund využil bombou od modré čáry třineckou přesilovku, to šlo s Východočechy rychle z kopce.

Oceláři je sevřeli jako do kleští, překvapený Peterek nestihl zblízka usměrnit puk do prázdné branky, domácí promarnili i 96 sekund přesilovky pět na tři, ale v 15. minutě znovu prudkou střelou po ledě skóroval Zíb, kterého od zadního hrazení krásně našel navrátilec Růžička. Ten do soukolí prvního útoku Třince k Bonkovi s Varaďou zapadl dokonale a jeho třetí trefa v přesilové hře po vyšachování soupeřovy obrany dala vzpomenout na řádění tohoto útoku v předloňské cestě Ocelářů za titulem.

Pardubice nemohly popadnout dech a v závěru úvodní části je při šancích Květoně a Peterka podržel ještě gólman Růžička. Obraz hry se znovu srovnal až ve druhé části. Hosté ji odehráli bez vyloučení a ani třineckých šancí už nebylo tak mnoho. Výborný zákrok proti Klimentovi si Růžička připsal ve 25. minutě, proti Bonkově dorážce o tři minuty později však už byl bezmocný. Úřadující šampioni neměli den. Snaha o čestný gól narážela i na smůlu, když Semorád dorážel pouze do tyčky. Nakonec se hosté dočkali v třetí části a Hamerlíka o čisté konto připravil Somík.

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Zíb (Hrabal, Bonk), 15. Zíb (M. Růžička, Hrabal), 17. M. Růžička (Bonk, Hrabal), 28. Bonk (M. Růžička, Varaďa) - 45. Somík. Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 4557.

Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Roth, Galvas, Lojek, Klouček, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Vašíček, Benák, Kolář, od 21. navíc Ďaloga - Šagát, Cetkovský, Starý - Brendl, Beech, Somík - Nahodil, Buchtele, Kousal - Semorád, T. Nosek, M. Drtina. Trenéři: Hynek a Lubina.

Josef Turek (Třinec): "Byli jsme nažhavení, čtrnáct dnů jsme nehráli. Ale prvních sedm minut nás neposlouchaly nohy. Trošku nás do toho dostaly dva góly Lukáše Zíba. Pak se to chytlo, mužstvo se uklidnilo. Za stavu 4:0 jsme dostali gól a malinko znervózněli. Začali jsme vymýšlet, hrát něco jiného, naštěstí to netrvalo dlouho. Výborně nám zachytal Hamerlík, který chytil řadu šancí. Nad ostatní vyčnívala první pětka."

Pavel Hynek (Pardubice): "Domácí vyhráli zaslouženě. My jsme měli dobrý vstup do utkání, osm, devět minut jsme byli aktivní a vytvořili si nějaké příležitosti. Bohužel ve druhé polovině první třetiny jsme měli šest vyloučených a to nás stálo zápas. Před každým gólem tam byl navíc řetězec chyb, kdy jsme mohli puk několikrát posunout z pásma ven, ale přišli jsme o něj. Rozhodla osobní a herní nedisciplína."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články