Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třinec porazil Brno, Plzeň prohrála v Pardubicích

Praha – Liberec nadále potvrzuje svou mizérii, když doma opět prohrál. Tentokrát nestačil na České Budějovice a připsal si už pátou domácí prohru v řadě. Ani dalšímu týmu ze dna tabulky se nedařilo. Chomutov na Spartě dotahoval, nicméně prohrál v nájezdech. Karlovy Vary doma porazily Zlín, Vítkovice si poradily s Kladnem. Pardubice s Říhou na lavičce porazily Plzeň, která postupně ztrácí svůj náskok v čele tabulky. Třinec ji po výhře nad Brnem stáhl na pouhých pět bodů. Slavia pak zcela propadla v Litvínově.

Brno - Třinec
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Karlovy Vary – Zlín 6:4

Hokejisté Karlových Varů porazili Zlín 6:4 a připsali si první výhru nad moravským týmem v sezoně. Domácí o zisku tří bodů rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 4:0. Dvěma góly a stejným počtem asistencí se na výhře Energie podílel útočník Martin Zaťovič. Zlín nebodoval poprvé po pěti zápasech.

Sparta – Chomutov 5:4 SN

Hokejisté pražské Sparty zdolali poslední Chomutov 5:4 po samostatných nájezdech a po sedmé výhře za sebou se udrželi v první šestce. V rozstřelu rozhodl Peter Jánský. Poslední Chomutov se bodově dotáhl na třináctý Liberec.

Vítkovice – Kladno 4:2

Po třech porážkách hokejisté Vítkovic zabrali a v boji o účast v play-off si polepšili domácí výhrou nad Kladnem 4:2. Dvěma góly se o vítězství přičinil Vladimír Svačina, tři asistence nasbíral Ondřej Roman. Kladno nebodovalo po předchozích dvou výhrách.

Liberec – České Budějovice 0:2

Hokejisté Liberce prohráli s Českými Budějovicemi 0:2 a potvrdili, že se jim v domácím prostředí nedaří. Tygři v Tipsport areně prohráli popáté za sebou, poslední tříbodovou výhru si připsali na konci listopadu. Jihočeši naopak vyhráli počtvrté za sebou, i díky prvnímu čistému kontu v sezoně brankáře Jakuba Kováře.

Pardubice – Plzeň 4:3

Hokejisté Pardubic porazili Plzeň 4:3 a ukončili tak sérii čtyř porážek za sebou. O jejich výhře rozhodl gól Martina Barteka 69 sekund před koncem. Západočeši díky tomu prohráli popáté za sebou, i nadále jsou ale v čele extraligy. Pardubice vedl poprvé ze střídačky Miloš Říha, který dnes převzal tým po odvolaném Mojmírovi Trličíkovi. Říha byl oficiálně jmenovaný do funkce manažera A týmu úřadujícího mistra.

Litvínov – Slavia 7:1

Hokejisté Litvínova deklasovali Slavii 7:1 a proti týmu, který má nejlepší obranou v soutěži, si připsali nejvyšší výhru v sezoně. Pražané si naopak připsali nejvyšší porážku, třemi kanadskými body se na tom podíleli František Lukeš a Viktor Hübl.

Brno - Třinec 3:7

Hokejisté Třince vyhráli v Brně nad domácí Kometou 7:3 a v tabulce se posunuli na druhé místo před Zlín. Brňané drželi se svým protivníkem krok v úvodních dvou třetinách. V závěrečné dvacetiminutovce ale hru zcela ovládli Oceláři, kteří čtyřmi brankami rozhodli o svém jednoznačném vítězství. V brněnském týmu se blýskl hattrickem Leoš Čermák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články