Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Třinec poprvé v sezoně vyhrál, porazil Zlín

Třinec - Ambiciózní Třinec získal ve třetím kole hokejové extraligy první body v novém ročníku, když doma přehrál Zlín 3:0. V repríze loňského semifinále padly všechny branky do 31. minuty a postupně se o ně postarali Martin Adamský, Marek Růžička a Josef Hrabal. Brankář Ocelářů Šimon Hrubec si připsal první čisté konto sezony.

Třinec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Oceláři si se Zlínem poradili hladce už v přípravě (6:1) a i v mistrovském utkání měli nad svým semifinálovým přemožitelem z předešlé sezony jasně navrch. O největší vzrušení se v úvodní třetině staral zejména Adamský, který ve své první velké šanci promáchl před prázdnou brankou. Vše si ale vynahradil ve 14. minutě, kdy po nezištné přihrávce Polanského zamířil přesně do levého horního růžku Štůralovy branky.

I v prostřední části působili živějším dojmem domácí. Gorškov ale nejdříve nevyužil další skvělou gólovou nabídku Polanského zpoza branky a jen trefil beton zlínského brankáře. Třinecké to ale nemuselo mrzet. O chvíli později se totiž prosadila čtvrtá formace Ocelářů: Matuš zatáhl kotouč po pravém křídle do útočného pásma a jeho nahození od hrazení přetavil osmnáctiletý Marek Růžička šikovnou tečí ve svůj první extraligový gól.

Další potřebný klid dodal třineckým hráčům na hokejky obránce Hrabal, jenž se v přesilové hře dostal k odraženému kotouči a zblízka zvýšil na 3:0. Zlín se k souvislejšímu tlaku dostal až v závěru třetiny, kdy měl k dispozici dvě početní výhody po sobě. V nich ale obrovské příležitosti spálili Leška a hlavně Balaštík, který nedokázal překonat už na ledě ležícího a dezorientovaného Hrubce.

Hosté marně dobývali branku Ocelářů i v poslední části, v níž je domácí až na výjimky nepouštěli do vážnějších šancí a s přehledem dovedli zápas do vítězného konce. Třinec tak získal premiérové body v sezoně, Zlín i nadále čeká na výhru v normální hrací době.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Adamský (Polanský, Gorškov), 26. Marek Růžička (Matuš), 31. Hrabal (Martin Růžička, Rákos). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 2 970.

Třinec: Hrubec - Linhart, Hrabal, Galvas, Roth, Zíb, Roupec, Krejčí, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Rákos - Gorškov, Polanský, Adamský - Peterek, Zagrapan, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Zlín: Štůrala - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira.

Jiří Kalous (Třinec): "Podali jsme zodpovědný výkon, byli jsme více na kotouči a měli jsme více ze hry. Uklidnila nás první branka, která padla pro nás relativně brzy. To byl důležitý moment. Dalším bylo, že jsme v přesilovce zvýšili a soupeři odskočili. Zápas jsme měli pod kontrolou a jsme spokojeni s výkonem i vítězstvím."

Rostislav Vlach (Zlín): "Dnes byl Třinec lepší, převyšoval nás herně, prosadil se i střelecky. My jsme mu možná konkurovali až v poslední třetině, ale jinak měli domácí více ze hry a zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články