Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Třinec pokračuje v rotaci brankářů. Jsem rád, že tady jen nesedím, pochvaluje si Kořenář

Trenér Třince Václav Varaďa pravidelně střídá v brance Jakuba Štěpánka s Josefem Kořenářem, který vychytal v dohrávaném 13. kole extraligy výhru 6:3 nad Českými Budějovicemi. Dvaadvacetiletý gólman, jehož Ocelářům zapůjčilo San Jose, si zvolený model pochvaluje a je rád, že jen nezahřívá lavičku.

Josef Kořenář
zdroj: ČT4 autor: Jaroslav Ožana

"Zatím se týmu daří a nám docela taky. Dokud to tak bude, asi to tak bude pokračovat i nadále. Nevím, jak je to v plánu," uvedl Kořenář.

"Jsem rád, že se střídáme a že tady nesedím a nekryju Kubovi jen záda. Vyhovuje mi to takhle. Zápasy jdou v rychlém sledu za sebou a osobně si myslím, že bych nevydržel dlouho chytat obden. Myslím si, že i pro Kubu je to odlehčení práce," dodal.

Ať chytá Štěpánek nebo Kořenář, Oceláři vítězí. Na kontě mají osm výher a jsou jediným týmem, který v nové sezoně ještě neprohrál.

"Když chytáte za takový týmem jako Třinec, chytá se parádně. Obzvláště když nám to takhle lepí," pokračoval Kořenář, který strávil poslední dvě sezony v San Jose Barracuda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - České Budějovice

"Nejtěžší pro mě tady je, že nejsem v takové permanenci jako v AHL. Tam jde na mě spousta střel, hráči častěji ztrácí puky a pálí odkukoli. Tady je to jiné, hráči jsou zkušenější. Musím tak být stoprocentně koncentrovaný na celý zápas, a když něco přijde, tak podržet tým," vysvětlil.

Proti Českým Budějovicím si ale zachytal pořádně, byť to zpočátku tak nevypadalo. Třinec vedl ve 22. minutě 3:0 a Kořenář měl po úvodní třetině jen pět zákroků. Ve zbytku šlo ale něj 27 střel a taky skóre bylo v této pasáži vyrovnané 3:3.

"Budějovice mě mile překvapily. I když prohrávaly, nepřestaly hrát a postupem času se zlepšovaly. Donutily nás pořád makat, protože naší tendencí je, že občas trochu polevíme. Tentokrát to nešlo. Od druhé třetiny se hrálo na obě strany," uznal Kořenář.

Nejhůře mu bylo po dvou gólech ve druhé třetině, kterými nováček soutěže upravil skóre na 3:1 a 5:2. Třetí branku inkasoval Kořenář až v poslední minutě v oslabení tří proti pěti.

"Před prvním gólem jsem už puk skoro chytil do lapačky, ale vypíchl mi ho (spoluhráč) Majo Adámek a dohraná akce skončila gólem. U druhého jsem se chystal zakročit vyrážečkou, ale puk trefil do brusle Geryho (Martina Gernáta), od které jim to přistálo zpátky na hokejce a vystřelil mi do protipohybu. To jsem si říkal, že takové štěstí můžu mít jen já. Potřeboval jsem zůstat koncentrovaný a jsem rád, že jsem si ve třetí třetině už zachytal," dodal Kořenář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články