Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec počtvrté porazil Pardubice a slaví postup do semifinále

Třinec - Hokejisté Třince jsou prvními semifinalisty extraligového play-off. V pátém utkání doma porazili Pardubice 6:3 a v sérii nakonec ztratili pouze jediný zápas. Naopak Pardubicím, které načaly vyřazovací boje už předkolem, sezona končí.

Třinec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Třinec se musel znovu vyrovnat s neúčastí zraněných Rotha a Orsavy, ale od startu si šel vehementně za svým. Přestože ho už po půl minutě vystrašil Benák, Nosek do jeho střely stihl strčit hůl a dost možná tím Oceláře ušetřil gólové újmy. Pak se ale hrálo podle třineckého scénáře. Domácí šli aktivním pojetím vstříc vedoucí brance, o kterou se v šesté minutě po příhře Rákose od zadního hrazení postaral střelou po ledě opět Nosek.

Euforii na tribunách ale střelhbitě utišil Tybor, který dostal za obranu pas do jízdy a povedeným blafákem na bekhend překonal i Hrubce. Vedení na domácí stranu ovšem zanedlouho zase strhl Bonk, který vypíchl puk Noskovi, stahovačkou ošálil beka a prostřelil Hudáčka. Třinec měl v prvním dějství navrch, ale Rákos i Květoň tváří v tvář ztroskotali na Hudáčkovi a Polák neuspěl dokonce ani z penalty nařízené za obranný zákrok Noska v pardubickém brankovišti.

Hosté přidali plyn v druhé části. Vyrovnáním zaváněla přesilovková souhra Sýkory s Kolářem, ale jeho rána musela tyč minout pouze o milimetry. Pak přišly znovu okamžiky třineckého tlaku; dvakrát byl blízko gólu Polák, ale jednou mu radost pokazila tyčka, podruhé mrštný Hudáček. Proti rychlé narážečce Bonka s Růžičkou při hře pět na čtyři už byl ale i on bezmocný a třinecký kanonýr svým čtvrtým gólem v sérii zvýšil na 3:1 Východočeši se ještě zuby nehty snažili odvrátit konec sezony.

Radil o tři minuty později dorazil puk z brankoviště do sítě a dal hostům novou naději. Polanský ji ale zhasnul těsně před koncem druhé části čtvrtým gólem, a když Polák v nástupu do třetí části precizně zacílil pravý horní růžek, bylo rozhodnuto. Po trefě Noska se Pardubice ještě čtyři minuty před koncem pokusily o power play, ale po pár sekundách kapitulovaly z Ruferovy hole.

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. D. Nosek (Rákos, Adamský), 9. Bonk, 30. Martin Růžička (Bonk), 39. Polanský (Rákos), 42. Polák (Bonk, D. Květoň), 57. Rufer (Zíb, Peterek) - 7. Tybor, 33. Radil (Tybor), 51. T. Nosek (Tybor). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3, navíc T. Nosek (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4 424. Konečný stav série: 4:1.

Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Trončinský, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - D. Květoň, Bonk, Polák - Rákos, Matuš, Rufer - Hrňa, Peterek. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Somík - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Cetkovský, Semorád - Půhoný, Nahodil, Endál. Trenéři: Venera a Říha ml.

Jiří Kalous (Třinec): "V dnešním utkání jsme měli výborný pohyb a vytvářeli jsme si šance, které jsme proměňovali. Základem bylo i to, že po vyrovnání nebo snížení Pardubic jsme vždy odpověděli, utekli na dva góly a pak jsme si to pohlídali. Pardubice mají kvalitní tým, byť to skóre celé série zní jednoznačně, byly to nesmírně vyrovnané bitvy a strašně těžké zápasy. Přiklonilo se to na naší stranu v Pardubicích, kde jsme to dvakrát utrhli."

Zdeněk Venera (Pardubice): "Domácí začali více aktivně. Zatlačili nás, byli aktivnější a dostali se do vedení, které mohlo být po první třetině i více než jednobrankové. Takový zlom a rozhodující moment teď zpětně vidím v tom, že když jsme snížili na 2:3 a zvedli se, tak domácí odskočili zase na dva góly. Domácí pak hráli dobře a my jsme už neměli síly na dotahování. Doma jsme minimálně jeden zápas měli vyhrát, tam se štěstí přiklonilo k Třinci. My doma tam ve dvou zápasech dali jen gól a to je strašně málo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články