Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec Pardubicím vrátil čtyřgólovou porážku a srovnal stav série

Třinec - Třinečtí hokejisté vrátili Pardubicím porážku z prvního čtvrtfinálového utkání a vítězstvím 5:1 srovnali stav série na 1:1. Domácí zápas rozhodli třemi góly v druhé části, branku a dvě asistence si připsal Martin Růžička. Třetí zápas se bude hrát v Pardubicích v sobotu od 18:20.

Třinec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

První výhra favorita se rodila v bolestech. Pardubice ho ani dnes v úvodu nepustily do tlaku a jejich zhušťování středního pásma mělo svůj efekt. Třinec znovu pořádně zahrozil až v první přesilovce, ale Hudáček se proti ráně Adamského přesunul včas. Blíže gólu byl ve 12. minutě Linhart, který ale zblízka trefil jen tyč. Tak kompaktní jako v úterý východočeská defenzíva nebyla. Bonk s Květoněm si jí protáhli do přečíslení dva na jednoho, ale Hudáček pochytal všechny tři pokusy.

Třinec se odpor hostů snažil narušit zvýšeným důrazem, strkanic a potyček přibylo, ale agresivita se Ocelářům málem vymstila. Trončinský zbytečně dohrál souboj u mantinelu a daroval hostům minutovou přesilovku pět na tři, jenže hosté s ní nenaložili dobře a Hrubce moc neprověřili. Přestože Třinec už v průběhu první části přišel o klíčového beka Rotha, s táhnoucím se bezgólovým stavem se nedali znervóznit a ve druhé třetině jejich ofenzíva přinesla své plody.

Hudáčka odčaroval ve 24. minutě Linhart, který se trefil po křížné Bonkově pasu a Pardubice po 84 minutách série kapitulovaly. Vedoucí gól měl na Slezany blahodárný vliv. Zklidnili a zpřesnili hru, což vedlo k dalším šancím. Technik Polanský přidal druhou branku nezvyklým důrazem v brankovišti, když masírovaný obranou soupeře vleže puk za Hudáčka doslova protlačil. Pak už Třinec nebyl k zastavení. Druhou část vyhrál na střely 16:3, své možnosti promarnili Růžička, Hrňa, Zíb zazvonil na tyč, ale v další přesilovce Růžička už měl přesnou mušku.

Hosté ještě dokázali zvednout hlavy v třetím dějství, chyběl jim však vstřelený gól. Dát ho mohl Nosek, ale jeho ránu z bezprostřední blízkosti zastavila tyčka. Snížení přišlo už příliš pozdě. Sýkora nejdříve v oslabení spálil sólo na gólmana, ale po Semorádově přihrávce akci o pár sekund později dokončil už přesnou ranou pod břevno. Pardubice ihned zkusily power play, ale do prázdné brány skóroval Polák. Sekundu před koncem pak pátý gól po akci tři na jednoho přidal Rufer.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. čtvrtfinále Třinec - Pardubice

HC Oceláři Třinec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Linhart (Bonk, Martin Růžička), 30. Polanský (Adamský, Orsava), 37. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 59. V. Polák (Krejčí), 60. Rufer (Martin Růžička, D. Nosek) - 58. P. Sýkora (Semorád). Rozhodčí: Hradil, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 391. Stav série: 1:1.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Zíb, od 52. navíc Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Hrňa, Peterek. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, V. Kočí - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Nahodil, Semorád - Mozer, Moučka, Číp. Trenéři: Venera a Říha ml.

Jiří Kalous (Třinec): "Snažili jsme se dnes něco změnit, protože Pardubice na nás v prvním utkání byly výborně připravené. Ale hlavní rozdíl byl v tom, že se nám dneska povedlo proměnit přesilové hry a šance. Měli jsme lepší pohyb a bylo to znát na celkové hře. Také díky tomu jsme ve druhé třetině utkání překlopili na naši stranu. U Vládi Rotha čekáme na zprávu lékařů, ale doufáme, že to nebude nic vážného a bude moct v Pardubicích hrát."

Miloš Říha mladší (Pardubice): "Dalo se očekávat, že Třinec změní svoji hru a počítali jsme s tím. Chtěli jsme hrát co nejdéle bez obdržené branky, což se nám podařilo. Ale k tomu, abychom přiklonili zápas na naši stranu, jsme potřebovali v závěru první části využít přesilovku pět na tři, která nám nahrála do průběhu. Ale nesehráli jsme ji dobře. Třinec ve druhé třetině zápas ovládl ve všech směrech a zaslouženě strhl zápas na svoji stranu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články