Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec padl na nájezdy, Plzeň pokořila Boleslav

Praha – Nevýrazný start hokejového mistra do nové sezony pokračuje, Třinec v třetím utkání sice poprvé bodoval, doma však Zlínu podlehl 2:3 po samostatných nájezdech. Oceláři byli už v řádné hrací době blízko třetí prohře, Květoň však osm minut před koncem poslal utkání do prodloužení. Hrdinou nájezdů se stal Petr Leška, který proměnil všechny tři svoje pokusy.

Hlasy trenérů po utkání:

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Moc jsme chtěli udělat body, bohužel se nepovedlo. I ten bod je ale velmi důležitý, protože mužstvo pracovalo výborně. Nedáváme bohužel branky, ale šance si vytváříme a to je důležité. Myslím, že to přijde a mužstvo se dostane do určité střelecké pohody. Nezahráli jsme špatně, výsledek není, jak jsme si představovali, ale hráči ukázali velké nasazení."

Josef Turek (Zlín): "S výsledkem jsme spokojeni, ani jsme moc nečekali, že bychom tady mohli vyhrát. Výborně nám zachytal Horčička. Oproti minulým zápasům jsme to tentokrát zvládali i v obranném pásmu. Síla třineckého tlaku byla místy opravdu velká, ale přečkali jsme to. Výborný výkon kromě brankáře podali i Leška s Hamrlíkem."

Sestřih a ohlasy z utkání

Plzeňští hokejisté porazili ve 4. kole Mladou Boleslav 4:1 a ve třetím utkání nového ročníku extraligy konečně naplno bodovali. Favorit soutěže předčil soupeře především díky dvěma využitým přesilovkám ve druhé třetině, v nichž skórovali obránci Jiří Hanzlík a Nicolas St. Pierre. Středočeši na body naopak stále čekají.

Hlasy trenérů po utkání:

Michal Straka (Plzeň): "Měli jsme špatnou první třetinu. Málo jsme bruslili. Nedali jsme v úvodu dvě přesilovky a pak jsme jen díky brankáři Svobodovi přežili oslabení tři na pět. Ve druhé třetině nám tam padly dvě přesilovky, které jsme dobře sehráli. To nám pomohlo, ale od 30. minuty jsme zase měli problémy. Kdyby Boleslav proměnila nějakou ze svých šancí, tak to mohlo být ještě všelijaké. Ve třetí třetině jsme chtěli pokračovat v aktivní hře. Po zbytečné chybě ve středním pásmu to soupeř v závěru trochu zdramatizoval. Celkově jsme rádi, že máme tři body a můžeme se soustředit na další zápas."

Vladimír Jeřábek (Mladá Boleslav): "Po dvou neúspěšných domácích zápasech jsme jeli do Plzně a dobře věděli o její herní pohodě a přednostech. Přesto právě dvě dobré přesilovky soupeře rozhodly zápas. I na nás tam byly nějaké fauly, ale nebudeme brečet. Po nějaké změně jsme si poté dokázali, že zvládneme i s rozjetým soupeřem hrát vyrovnaně při hře pět na pět. Vytvořili jsme si i 'gólovky', ale bez jejich proměnění prostě nemůžeme uspět. Góly od klíčových hráčů nám zatím chybí."

Sestřih a ohlasy z utkání

Hokejisté Českých Budějovic porazili na svém ledě Slavii 3:2. Pražané sice v průběhu třetí třetiny snížili tříbrankové manko, ale na vyrovnání nedosáhli a ztratili tak první body v sezoně. Posledním stoprocentním týmem soutěže tak zůstávají Pardubice. 

Hlasy trenérů po utkání:

František Výborný (České Budějovice): "Dvě třetiny jsme kontrolovali hru, byly tam i další šance, útočníci na obou stranách je ale nevyužili. Slavia hrála v klidu, protože má šest bodů, a gól v úvodu třetí třetiny ji nakopl. Za stavu 3:2 bylo pro nás těžké se bránit, zvláště když jsme hráli v oslabení, proto jsme rádi, že jsme to ustáli."

Jiří Čelanský (Slavia): "Po rychle inkasované brance jsme se 40 minut nemohli dostat do naší hry. Tu se nám podařilo praktikovat až od třetí třetiny a byli jsme odměněni dvěma góly. Na vyrovnání to bohužel už nestačilo."

Sestřih a ohlasy z utkání

Litvínov porazil ve 4. kole extraligy ambiciózní Kometu Brno jednoznačně 4:1. O osudu zápasu, jehož stav byl po druhé třetině vyrovnaný 1:1, rozhodli třemi góly v průběhu třetího dějství Martin Hujsa, Vojtěch Kubinčák a Viktor Hübl.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kučera (Litvínov): "První dvě třetiny byly z naší strany moc upracované. Bylo to kvůli tomu, co nám soupeř dovolil. Jsem však rád, že se to ve třetí třetině zlomilo a vyhráli jsme."

Zdeněk Venera (Brno): "Zasloužené vítězství Litvínova. Jeho hráči byli aktivnější. Kdybychom proměnili brejk za stavu 1:1, zápas se mohl vyvíjet jinak. V útočné třetině jsme ovšem ani zdaleka nebyli tak aktivní jako domácí tým."

Sestřih a ohlasy z utkání

Kladenští Rytíři nezaváhali a i ve třetím odehraném zápase si připsali na konto vítězství, když porazili Karlovy Vary 4:3. Přestože ve 14. minutě vedli domácí už 3:0, nakonec museli těsnou výhru bránit v hektickém závěru. Západočeši tak jsou nadále bez bodu.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Vojta (Kladno): "Do zápasu jsme přímo vletěli. Měli jsme pohyb a hosty přebruslovali, ovšem nechápu, proč jsme v polovině zápasu změnili taktiku hry a přecházeli na dlouhé nahrávky. Rozhodujícím okamžikem byla i neproměněná přesilovka pět ku třem. Laciný gól Energii nastartoval, ale přesto si myslím, že poslední část až na úplný závěr jsme zvládli. I když je pravda, že jsem byl v závěrečných vteřinách téměř na infarkt."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Domácí byli lepší první polovinu střetnutí, my zase ve druhé části. Bohužel tříbrankový náskok Kladna jsme již nedokázali dotáhnout alespoň k remíze. Co se týká Skuhravého, musel odstoupit pro zranění horní části těla a bohužel to s ním nevypadá moc dobře."

Sestřih a ohlasy z utkání

Ze čtvrtého kola hokejové extraligy tak zbývá ještě odehrát zápas Pardubic s pražskou Spartou, na který si fanoušci budou muset počkat do úterý 27. září. Zápas začne v 18:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články