Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Třinec opět zabral v závěru, Boleslav poprvé bodovala

Praha – Neúplné šesté kolo hokejové extraligy bylo poměrně chudé na góly a bohaté na prodloužení. Jediného jednoznačného výsledku se dočkali diváci v Třinci, Oceláři však zabrali až v poslední třetině. Na nájezdy vyhrál Zlín v Litvínově a Boleslav na Kladně, kde brala první body v letošní sezoně. Nicméně stále zůstává poslední. Pardubice se oklepaly z úterního debaklu a porazily Budějovice v prodloužení. Taktéž těsně, i když v základní době, vyhrál i Liberec nad Kometou. Šesté kolo uzavře utkání Sparty a Vítkovic až jedenáctého října.

Radek Bonk
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Hokejisté Třince porazili v 6. kole extraligy Slavii 4:0 a po slabším startu do sezony začínají tabulkou soutěže stoupat nahoru. Na první gól se čekalo 44 minut, vyrovnaný souboj pak úřadující šampioni zlomili během tří minut dvěma slepenými zásahy Bonka a Hrabala. Pražané zůstali potřetí v řadě bez bodového zisku, třinecký brankář Hamerlík se dočkal první nuly.

Třinec - Slavia

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 44. Bonk (D. Květoň, P. Hořava), 47. Hrabal (Marosz, Zíb), 56. Marosz (D. Květoň, Hrabal), 59. Hrňa z trestného střílení. Rozhodčí: Minář, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:8, navíc Zíb 10 minut, Kohn (oba Třinec) 10 minut a do konce zápasu. Využití: 2:0. Diváci: 4006.

Pavel Marek (Třinec): "Hrálo se s obrovským nasazením, mělo to spád a utkání bylo velice vyrovnané. Naši hráči k tomu přistoupili opravdu zodpovědně. Přiklonilo se k nám štěstí, protože jsme první gól dali my a to rozhodlo. Slavia ale hrála velice dobře a nepříjemně."

Jiří Čelanský (Slavia): "Na začátek sezony to bylo velice kvalitní utkání. Nám se čtyřicet minut dařil hokej, jakým se chceme prezentovat. Zápas se ale lámal v době, kdy jsme neproměnili ve dvou přesilovkách pět na tři ve druhé části ani ty nejvyloženější šance. Pak to bylo o prvním gólu a ten vstřelili domácí."

Pardubičtí vydřeli v 6. kole extraligy výhru nad Českými Budějovicemi 2:1 v prodloužení. Utkání rozhodl po 16 sekundách prodloužení Martin Bartek. Východočeši uspěli po předešlých dvou porážkách, Jihočeši neuspěli po třech předcházejících výhrách. Východočeši v předešlém domácím utkání prohráli se Spartou vysoko 2:6 a slibovali fanouškům, že dnes předvedou mnohem lepší výkon. Dvě třetiny se jim to ale nedařilo. Nudný hokej z úvodu nabral ve třetí části přece jen obrátky a oba týmy se snažily bodovat. Nakonec se po prodloužení radovaly díky Bartekovi Pardubice.

Pardubice - České Budějovice

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Mountfield České Budějovice 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 53. Elkins (Benák), 61. Bartek (Sičák) - 9. L. Květoň (Gulaš, Novák). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Kis, M. Jindra. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 7764.

Pavel Hynek (Pardubice): "Nevyužili jsme úvodní šance a hosté hned tu první velkou šanci přetavili ve vedoucí gól. Musím ale říci, že Budějovice hrály výborně do obrany a my jsme se s tím nemohli vyrovnat. Paradoxně jsme srovnali střelou někde zpoza modré a nakonec se k nám přiklonilo štěstí v podobě druhého gólu. Dneska jsme ty body vyloženě vydřeli."

Milan Kupka (České Budějovice): "Domácí vstoupili do utkání aktivně, měli tam nějaké šance, ale neproměnili je, zatímco my jsme de facto z minima vytěžili maximum a šli do vedení. Od druhé třetiny se to srovnalo a nakonec to dopadlo, jak to dopadlo."

Hokejisté Zlína vyhráli na ledě Litvínova 2:1 po samostatných nájezdech a potvrdili, že se jim na Stadionu Ivana Hlinky daří. Uspěli zde v pátém z posledních šesti vzájemných zápasů. Duel rozhodl v šesté sérii nájezdů Petr Holík. Severočeši i přes prohru zůstali po 6. kole extraligy v čele tabulky.

Litvínov - Zlín

HC Verva Litvínov - PSG Zlín 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 48. Stříteský (Trávníček) - 53. Zámorský (Čajánek, Hamrlík), Holík. Rozhodčí: Trombík, Hrubý - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 5055.

Jiří Kučera (Litvínov): "Utkání kopírovalo minulou sezónu, měli jsme dobrý nástup, hodně šancí, ale gól jsme nedali. A tak rozhodly přesilovky a nájezdy, které byly vabank."

Josef Turek (Zlín): "Byl to vyrovnaný zápas. Litvínov ukázal svoji sílu, ne náhodou jsou v čele tabulky. Výborně zachytali gólmani. Zápas jsme zvládli dobře, je to naše třetí prodloužení během pěti kol. Hlavně mladí hráči to zvládají dobře."

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 6. kole extraligy na ledě Kladna 2:1 po samostatných nájezdech a získali první dva body v soutěži. O jejich výhře rozhodl jediný úspěšný exekutor nájezdu Marek Loskot, který předtím do zápasů vůbec nezasáhl. Mladá Boleslav je i nadále poslední, Kladno sedmé. Kladno si svého soka v první třetině spíše testovalo. Mladoboleslavští přijeli s pozornou obranou hrou, se kterou si domácí hráči nevěděli rady. V polovině zápasu se ale domácí dostali do vedení, když Hübla překonal bekhendovou střelou Dragoun. Gól nabudil Rytíře k náporu, ale Patera, Melka a Bicek nedokázali náskok zvýšit. A hosté za to Kladenské potrestali. Ve 35. minutě vyrovnal po rychlém protiútoku a přihrávce Výborného Balaštík. V prodloužení pak definitivně padla na kladenský tým smůla, když půl minuty před závěrečnou sirénou Hlaváč rozezněl jen tyč. V následných trestných stříleních byl úspěšný jen hostující Loskot, který za 65 minut zápasu neodehrál ani sekundu.

Kladno - Mladá Boleslav

Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 1:2 po sam. náj. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Dragoun (Hovorka) - 35. Balaštík (D. Výborný), rozhodující nájezd Loskot. Rozhodčí: Homola, Kalivoda - Bejček. Charvát. Vyloučení: 5:5, navíc Dudáš (M. Boleslav) 10 min. Bez využití: Diváci: 2474.

Petr Tatíček (Kladno): "Po špatném výkonu v Karlových Varech jsme dnes hráli podstatně lépe, ale přesto jsme ztratili dva body. Kdybychom za stavu 1:0 vstřelili druhou branku, asi bychom již vyhráli. Bohužel v posledních zápasech nám před brankou soupeře chybí důraz a tlak. Brankové situace spíše řešíme komplikovaně než jednoduše."

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Dnes jsme pokračovali ve výborné defenzivě jako v předešlém utkání a naštěstí jsme dokázali dnes trpělivě odehrát celých 65 minut. Přestože jsme jeli do Kladna pro vítězství, jsme za dva body nesmírně rádi. Jsou naše první v soutěži."

Je nám líto, video expirovalo.
Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav

Liberec porazil v 6. kole extraligy Kometu Brno 2:1 a posunul se na třetí místo tabulky. Mají však stejně bodů jako Litvínov a Zlín. Hosté v Tipsport areně dlouho vedli, ale Bílí Tygři dokázali zápas otočit. Vítěznou branku vstřelil v 51. minutě v přesilové hře Michal Bárta. 

Liberec - Kometa

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Špaček (Bulíř), 51. Bárta (Trončinský, P. Nedvěd) - 2. Jakub Svoboda (Holec, Jar. Svoboda). Rozhodčí: Šindler, Smitka - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Kica (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4338.

Filip Pešán (Liberec): "Utkání bylo hodně bojovné, my jsme ale byli dnes o gól šťastnější. Kometa je pro nás nepříjemný soupeř a jsme rádi, že i přes závěrečný nápor hostů se nám podařilo udržet vedení. Jsme rádi i za první tři body před vlastními fanoušky."

Zdeněk Venera (Kometa Brno): "Porážka nás hodně mrzí. Začali jsme dobře a vstřelili jako první gól. Bylo to dlouho vyrovnané, ale nakonec rozhodla branka v přesilové hře. Domácí byli aktivnější, ale nějaké vyložené šance neměli. Při troše štěstí se v Liberci bod uhrát dal."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy