Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Třinec na domácím ledě nezaváhal a Olomouc porazil

Prakticky už v první třetině rozhodli o svém triumfu třinečtí hokejisté. Tři branky daly domácím jistotu, a i když se Olomouc ve druhé třetině dotáhla na rozdíl jediné branky, trefy Kovařčíka a Růžičky v závěrečném dějství znamenaly pro Třinec vítězství 5:2. Růžička se vyhoupl do čela produktivity soutěže (4+9) před spoluhráče Matěje Stránského (7+5) a plzeňského útočníka Milana Gulaše (5+7).

Utkání Třinec - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Třinec udeřil z první přesilové hry - Gernát se prosadil střelou od modré čáry. V osmé minutě zvýšil Hrehorčák, který se z pravého kruhu trefil přesně k bližší tyči nad lapačku Lukáše.

Výborný vstup domácích završil Stránský, na něhož obrana Olomouce úplně zapomněla na hranici brankoviště. Elitní kanonýr zakončil mezi betony a připsal si sedmý gól a jedenáctý bod v šestém utkání sezony.

Olomouc se Ocelářům vyrovnala v první třetině v počtu střel (12:12), gólovou šanci měla ale jen jednu a spálil ji za stavu 0:2 Burian.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Olomouc

"Nevím, zda nás v úvodu zaskočili. Těžko říci. Chtěli jsme hrát naplno, ale udělali jsme nějaké chyby a potrestali je. V kabině jsme si řekli, že musíme přidat na pohybu, trošku zjednodušit hru a v obranném pásmu tolik nelítat. To se nám podařilo, snížili jsme na 2:3 a měli jsme i šance na vyrovnání, bohužel to nedopadlo," uvedl útočník Olomouce Vojtěch Tomeček.

Ani začátek prostřední části nenasvědčoval žádnému dramatu. Hostující Olesz pokazil přečíslení dva na jednoho špatnou přihrávkou a následující minuty patřily domácím. V největší příležitosti Růžička neproměnil v polovině zápasu sólový únik, ve kterém si bekhendovým blafákem položil Lukáše, ale přestřelil.

Hanáky postavily na nohy přesilové hry, ve kterých snížili ve 34. a 40. minutě po podobných akcích. V době, kdy se vracel z trestné lavice Jaroměřský, který do Třince přišel po sedmi letech služeb v Olomouci, zamířil Kucsera z levého kruhu do vzdálenějšího horního rohu. Druhou početní výhodu už hosté stihli další pěknou střelou využít díky Tomečkovi včas.

Gólu předcházel i zbytečný faul Chmielewského, který po odpískání krosčekoval Dujsíka. "Za stavu 3:0 jsme bohužel znovu trochu povolili v hlavách, nebyli jsme tolik koncentrovaní na výkon. Olomouc hrála dobře v útočném pásmu, jejich kluci jsou poctiví, výborně forčekují, dohrávají každý souboj," řekl asistent třineckého trenéra Marek Zadina.

"Sami jsme si zápas zkomplikovali. Příště musíme být v zápase jinak nastavení, kluci k tomu musí jinak přistoupit. Zápas nás stál spoustu sil," dodal.

Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Třinec ve svém jediném domácím utkání sezony promarnil s Brnem vedení 3:0 a moc nescházelo, aby se situace opakovala i s Olomoucí. Při čtyřminutovém vyloučení Gernáta trefil tyč Ostřížek a po něm rozezvučel brankovou konstrukci i Tomeček.

"Z naší strany výsledkově špatná první třetina. Ve druhé jsme se herně zvedli a pomohly nám dvě přesilové hry, ve kterých jsme skórovali a měli jsme i šance v přečíslení dva na jednoho. Ani třetí třetina nebyla herně špatná a pravděpodobně rozhodlo, že jsme neproměnili čtyřminutovou přesilovou hru, kde jsme měli vyložené šance a nedali," uvedl trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Odpor hostů definitivně zlomil z brejku Ondřej Kovařčík a ve 45 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři stanovil konečnou podobu výsledku Růžička.

"Celému týmu prospívá, že jsme mohli být na ledě (v polském Těšíně), a kombinace i lehkost na bruslích je vidět. Snažíme se také hrát jednoduše, rychle se dostávat do soupeřova pásma a co nejvíce střílet. Zatím se nám to daří," řekl obránce Martin Gernát.

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 5:2 (3:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Gernát (M. Růžička, Hrňa), 8. Hrehorčák (Gernát, O. Kovařčík), 14. M. Stránský (M. Růžička, Jaroměřský), 55. O. Kovařčík (M. Doudera, Jašek), 59. M. Růžička (P. Vrána, M. Stránský) - 34. Kucsera (Dujsík), 40. V. Tomeček (Škůrek). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Bez diváků.

Třinec: Kořenář - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Olomouc: Lukáš - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý - V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek - Kucsera, Nahodil, Káňa - Mácha, Čachotský, Olesz - Bambula, Kořenek, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články