Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Třinec i díky dvěma přesilovkovým gólům Michala Kovařčíka porazil Plzeň

Třinec porazil ve 26. kole extraligy doma Plzeň 5:2. Úřadující mistr brzy prohrával 0:1, ale otočil stav na 4:1. Obrat řídil Michal Kovařčík v 6. a 24. minutě góly v přesilových hrách, další dvě branky vstřelili ve třetí třetině Matěj Stránský a Rostislav Martynek. Hosté ještě v závěru snížili i díky asistenci Milana Gulaše. Nejproduktivnější hráč soutěže bodoval ve 22 z 24 utkáních sezony, ale při power-play pojistil Vladimír Dravecký výhru Ocelářů.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Od začátku zápasu jsme nestíhali, Třinec byl o krok napřed, lépe bruslil, napadal. A pak rozhodly maličkosti. Udělali jsme chybu a oni ji potrestali. Měli jsme také nějaké šance a nevyužili jsme je. Třinec byl lepší," uvedl obránce hostů Vojtěch Budík. "Nebyli jsme dobří v pohybu, něco nám chybělo," řekl asistent plzeňského trenéra Jiří Hanzlík.

Třinec nastoupil ještě bez útočníka Szturce, se kterým podepsal smlouvu v průběhu zápasu, a už od třetí minuty prohrával. Budík našel na útočné modré rozjetého Kantnera, který zamířil přesně z levého kruhu ke vzdálenější tyči.

Domácí brzy vyrovnali kuriózním způsobem. Gólman Frodl chtěl v oslabení vyhodit puk, ale trefil Kovařčíka, od jehož kalhot se kotouč odrazil do branky.

"Nevím, co jsem čekal, že udělá. Trefilo mě to do nohy a odrazilo se tak šťastně, že už nestihl zareagovat. Byl to ale hodně důležitý gól," uvedl Kovařčík, který nastupoval v elitní formaci po boku Stránského a Vrány.

Frodl vynahradil chybu vzápětí, kdy v přečíslení tři na jednoho vychytal Hrehorčáka. Zahanbit se nenechal ani na druhé straně Kváča, který vyrazil Malátovu střelu do odkryté branky. V závěru první třetiny se zranil hostující Němec a do utkání se už nevrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Plzeň

Gulaš nevyřešil v úvodu druhé třetiny dobře přečíslení dva na jednoho, ve kterém mu nevyšla přihrávka, a Třinec trestal z další přesilové hry. Po průniku Stránského uklidil puk do branky Kovařčík.

Domácí měli ještě několik šancí ke zvýšení, ve druhé polovině druhé třetiny ale byla nebezpečnější Plzeň. Od vyrovnání je zastavila i horní tyč po střele Janka.

V momentě, kdy se hosté nadechovali k náporu a uzamkli Třinec, se v protiútoku prodral Stránský mezi dvěma beky a bekhendem zvýšil.

"Dali jsme v přesilovkách první dva góly, ty byly velmi důležité. Jakmile se trefil Straňas na 3:1, věřil jsem, že to uklepeme až do konce," řekl Kovařčík.

Poté domácí Kváča vychytal dvakrát Indráka. Nejdříve v brejku dva na jednoho a následně si poradil i s jeho tečí.

Ve 48. minutě hala ztichla, když Kundrátek trefil pukem do obličeje Kracíka. "Bylo znát, že nám vypadli dva zkušení centři, klíčoví hráči. Bylo to těžké otáčet," řekl Budík.

"Jarda Kracík snad bude v pořádku a nebude mít zlomenou lícní kost. U Němy (Vojtěch Němec) nevím. Má nějaký problém s kolenem, ale nedokážu říct, jak vážné to je," uvedl Hanzlík.

Po trefě Martynka na 4:1 se zdálo, že je hotovo, ale hosté vykřesali jiskřičku naděje v početní výhodě. Po přihrávce Gulaše snížil z mezikruží Mertl. Při závěrečné hře bez brankáře ale zpečetil Dravecký výhru Ocelářů.

"Zadarmo nám soupeři body dávat nebudou a tým ukázal, že moc chce. Věřím, že takhle bude hrát i nadále a bude potvrzovat, že je dobrý. Stálo ho to spoustu sil, ale je za to odměněn vítězstvím, které si zaslouží," řekl třinecký trenér Václav Varaďa.

Oceláři Třinec - HC Plzeň 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. M. Kovařčík, 24. M. Kovařčík (M. Stránský, Gernát), 45. M. Stránský (P. Vrána, Krajíček) 54. Martynek (Adamský, D. Musil), 59. Dravecký (Adamský, D. Musil) - 3. Kantner (Budík), 56. Mertl (Gulaš, Budík). Rozhodčí: Kika, Piragič (Chor.) - Nothegger (Rak.), Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 4532.

Třinec: Kváča - Kundrátek, Gernát, Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Galvinš - M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík - Dravecký, Marcinko, Hrehorčák - O. Kovařčík, Polanský, Hrňa - Martynek, Š. Novotný, Adamský - Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, Budík, Jank, L. Kaňák, Moravčík, Vráblík - Gulaš, Mertl, Kantner - Indrák, Kracík, Eberle - Pour, V. Němec, P. Straka - Malát, Kodýtek, Rob. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články