Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Třinec hostí v dohrávce Kladno, Vary jedou do Brna

Praha - Dvěma pondělními předehrávkami se po reprezentační přestávce opět rozjede program hokejové extraligy. V utkání 21. kola přivítá třetí Třinec druhé Kladno, v rámci souboje 22. kola si v Brně odbude debut na karlovarské střídačce kouč Richard Žemlička.

Družina Jaromíra Jágra pobláznila i Třinec, který poprvé od finále v roce 2011 znovu hlásí vyprodaný stadion. Oceláři by výhrou chtěli stáhnout odstup od Kladna na jediný bod, v posledních třech domácích zápasech navíc nastříleli 18 gólů, což je v kombinaci s ofenzivním pojetím soupeře příslibem útočné partie. "Na největší hvězdy soupeře se stejně jako v prvním vzájemném utkání na Kladně osobně zaměřovat nebudeme. Jaromír Jágr se nemusí bát, že by mu celý zápas někdo visel na zádech, ale samozřejmě, že jemu i dalším hráčům musíme věnovat maximální pozornost. Kladno má v sestavě řadu dalších výborných hráčů," upozornil třinecký trenér Josef Turek.

Kladno bylo v posledních čtyřech utkáních stoprocentně úspěšné a celkem v nich nastřílelo úctyhodných 25 branek. "Před pauzou jsme sehráli ofenzivně velmi dobré zápasy a byli ve velké pohodě, takže nás trošku mrzelo, že ta pauza přišla," připustil asistent trenéra Petr Tatíček. "Teď nás čeká výborný soupeř a určitě by se nám hodilo na to navázat," dodal. S ohledem na posunutí svého plánovaného odletu do zámoří po řádění ničivé bouře Sandy bude v mužstvu ještě nějaký čas pokračovat elitní bek Marek Židlický.

Reprezentační přestávka hokejistům Komety Brno pomohla zapomenout na poslední tři těsné prohry. "Trochu jsme si od extraligy odpočinuli. Teď se soustředíme na těžkou sérii jedenácti zápasů do prosincové přestávky," řekl trenér Zdeněk Venera, který zná nadcházejícího soupeře Komety ještě z působení v Karlových Varech. "Nebezpečná je první řada s Kumstátem, Pechem a Zaťovičem. Z doby mého působení je v kádru Varů ještě dost hráčů. Uvidíme, jak pomůže Karlovým Varům výměna trenéra. Navzdory posledním pěti prohrám mají Vary kvalitní mužstvo. Teď budou chtít svoje výkony zlepšit," předpověděl Venera.

Karlovy Vary půjdou do boje na ledě vicemistra s touhou ukončit černou sérii pěti porážek a pozvednout naděje na účast ve vyřazovacích bojích, k čemuž má pomoci právě Žemlička. "Je potřeba zapracovat hlavně na obraně, to je náš největší problém," řekl nový kouč Energie po svém jmenování v rozhovoru pro iDNES.cz. Věří však, že mužstvo má kvalitu na to, aby se posunulo z předposlední třinácté příčky postupně vzhůru. "Neházíme flintu do žita. Je odehráno osmnáct zápasů, většinu sezony máme před sebou," prohlásil Žemlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články