Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Třinec hostí marodkou stižené Budějovice, Kladno hraje ve Zlíně

Praha - Hokejisté Kladna budou v 9. kole extraligy hájit vedoucí pozici ve Zlíně. Hrají se i další čtyři zápasy, které doplňuje předehrávka 35. kola mezi Pardubicemi a Vítkovicemi. Třinec čeká po středečním utkání v Kladně domácí souboj s Českými Budějovicemi. Přímý přenos tohoto zápasu vysílá ČT sport a náš web.

"Výsledkově si Jihočeši určitě představovali trošku lepší začátek sezony, ale je to tým, který se nedá ani v nejmenším podcenit," upozornil trenér Ocelářů Josef Turek. České Budějovice trápí více věcí najednou, včetně široké marodky. "A od toho se odráží psychika. Soupeři nás vyloženě nepřehrávají, ale vždy nás srazí nějaká hloupá chyba nebo slabá pasáž. Takových chyb se musíme vyvarovat," uvedl kouč Peter Draisaitl.

Na zápas proti Jágrovi a spol. ve Zlíně je beznadějně vyprodáno

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL se na ledě "beranů" představí po více než dvou desetiletích.

"Bereme ten zápas jako každý jiný, svátek bude jen pro diváky. Nejsme přemotivovaní. Náš cíl je vyhrát, i když to bude proti týmu nabitému hokejovými osobnostmi velmi těžké. Současné Kladno nejsou pouze hráči z NHL, pohlídat si musíme i další. Názorně to ukázal poslední zápas Kladna proti Třinci, kdy góly nedávali hráči z NHL," řekl kouč Rostislav Vlach, jenž bude postrádat beka Tesaříka, který má problémy s třísly.

Pardubice si potřebují zvednout sebevědomí

Pardubice doma ještě nevyhrály a v tabulce jsou předposlední. "Musíme vyhrát ne jednou, ale potřebujeme vyhrávat pořád, co si budeme namlouvat," prohlásil kouč Pavel Hynek. "Nemyslím si, že bychom psychicky byli někde pod ledem. Jedna věc je, zda zápas zvládnete výsledkově, druhá pak samotná hra. Kdo chce hrát, nesmí se bát prohry," dodal.

Ke zlepšení by mohla přispět i posila z Bostonu David Krejčí, který může nastoupit už proti Vítkovicím. Kam s ním v sestavě Hynek počítá, nechtěl prozradit. Kvůli zranění prstu na pravé ruce nenastoupí obránce Sičák.

David Krejčí
zdroj: ČT24

Vítkovicím se lepí na hokejky střelecká smůla, i proto prohrály pět z posledních šesti zápasů a potácejí se kousek nad extraligovým dnem. Herně na tom ale svěřenci Mojmíra Trličíka zle nejsou. "Myslím, že dopředu to není špatné, až na tu koncovku. Na tu se musíme zaměřit a nesmíme dostávat laciné góly. Doma jsme teď prohráli dva zápasy, takže to musíme dohnat venku. Dokázali jsme si v Budějovicích, že venku umíme vyhrávat,," řekl útočník Lukáš Klimek. Tým stále sužuje poměrně početná marodka, mimo hru jsou Punčochář, Jan Káňa, Kudělka a Strapáč.

Chomutov si chce dát pozor zejména na plzeňské přesilovky

Plzeň by proti Chomutovu ráda protáhla sérii čtyř zápasů, v nichž bodovala. "Pořád máme problémy ve třetích třetinách, takže jsme si s hráči promluvili na téma, že je potřeba odehrát naplno celý zápas," uvedl kouč Milan Razým.

Chomutovu se oproti vstupu do sezony podařilo vylepšit defenzivu, což se může v Plzni hodit. "Hrajeme v obraně obětavě a jednodušeji, ale stejně tak pracujeme i na zlepšení v útoku. Chceme po hráčích, aby zjednodušili zakončení a bylo tam více střelby," řekl asistent trenéra Mikuláš Antonik. Varuje především před plzeňskými přesilovkami. "Mají výborné a zkušené hokejisty, kteří mají nějakou šablonu, ale umí i dobře improvizovat," uvedl Antonik. Trenéři již budou mít k dispozici zkušeného Krafta a do hry může zasáhnout i Rutta, vypadl naopak Vojtěch Polák.

Vary touží jako první vybojovat proti Brnu tři body

Karlovy Vary přivítají Brno a budou usilovat o první skalp Komety v základní hrací době, což se zatím nikomu v sezoně nepodařilo. "Karlovarští se po slabším začátku dostali do tempa. V posledních třech zápasech získali sedm bodů a formu potvrdili v úterním duelu vítězstvím ve Vítkovicích," uvedl trenér Brna Zdeněk Venera, který před čtyřmi lety přivedl karlovarský tým až do finále extraligy.

Chytí se Liberec proti Litvínovu?

Litvínov bude proti Liberci usilovat o třetí vítězství v řadě. Naproti tomu Bílí Tygři už by se rádi začali posunovat v tabulce vzhůru, ode dna je dělí jen dva body.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Třinec - České Budějovice
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články