Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec doma i podruhé zdolal Plzeň, rozhodne až pátý zápas

Třinec - Hokejisté Třince porazili v předkole play off Plzeň 4:3 v prodloužení a vynutili si rozhodující pátý zápas na soupeřově ledě. Domácí sice v řádné hrací době přišli o dvougólové vedení, ale v nastaveném čase jim zajistil vítězství svým druhým přesilovkovým gólem zápasu David Květoň. O postupujícím se rozhodne v sobotu v Plzni.

Domácí svou hru znovu založili na úspěšné středeční taktice, ale nejúdernější plzeňská řada centra Straky se s těsnou obranou vypořádala lépe. Hned při prvním střídání měl Straka už po několika sekundách nabito na první gól, ale před odkrytou brankou netrefil puk.

Plzeň měla problémy s koncovkou

Koncovka dělala Západočechům asi největší problémy. Aktivnější přístup byl poznat, ale se střelbou byli na štíru. Po nepřehledné situaci v plzeňském brankovišti tak mohli inkasovat jako první, ovšem Balej z trestného střílení poslal střelu do Cháberových betonů. 

Na gól se dlouho nečekalo. Peterek při přesilovce udržel puk za brankou, Květoň s ním po převzetí vyjel na pravý kruh a z otočky ho švihem vyslal přesně ke vzdálenější tyči.

Druhá třetina přinesla čtyři branky

Ve druhé části chytil zápas pravý náboj i spád: po střelecké nudě středečního večera se skóre čtyřikrát změnilo během necelých pěti minut. Hosté prolomili třineckou obranu ve Werk Aréně po 85 minutách. Pomohla ji k tomu Malcova chyba ve středním pásmu, Tomas v přečíslení našel Matějovského, který puk nad ležícím Vojtkem zavěsil pod břevno. 

Vypadalo to, že Plzni narostou křídla, ale zpátky na zem ji rychle vrátil Balej, který nahodil puk z nulového úhlu na branku a Chábera si puk sám srazil za záda. Další tlak hostů v přesilovce nejprve zabrzdil Vojtek, který kryl dorážky Vlasáka s Matějovským a pak Květoň s Peterkem, kteří po parádně sehraném brejku rozebrali hostující obranu a Peterek dal bekhendovou kličkou Ocelářům dvougólový náskok. 

Rozhodnout muselo prodloužení

Soupeře však brzo vrátil zpátky do hry Gureň. Hloupým faulem poslal Plzeň na 43 sekund do přesilovky pět na tři a Kracík ji nekompromisní střelou z mezikruží využil. Strakova formace i navzdory bedlivém dozoru Polákovy řady měla takřka při každém pobytu na hřišti převahu i příležitosti, jednu z těch největších však zahodil samotný vůdce, když si před osamoceným Vojtkem špatně seřídil mušku. 

Závěrečné dobývání třinecké branky dlouho nemělo úspěch. Domácí pozornou obranou ve středním pásmu Vojtka nevystavili velkým problémům. Přesto necelé čtyři minuty o vedení přišli, když do sítě si našlo cestu Vlasákovo nahození. Plzeň v posledních minutách řádné doby vyvinula mohutný tlak, zaskočeného soupeře svírala v útočném pásmu, ale rozhodlo až prodloužení.

Hosté ho po Sekerášově faulu zahájili přesilovkou, již však nevyužili. Domácí naopak stejnou výhodou nepohrdli a Benákův faul potrestal Květoň, který puk zblízka protlačil za Cháberu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články