Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Třinec bez problémů porazil nedisciplinovanou Spartu 6:1

Třinec - Hokejisté Třince porazili v 19. kole extraligy Spartu bez větších potíží 6:1. Výhru znovu režírovala elitní řada Třince, která se postarala o pět gólů. Pražané soupeři příliš nevzdorovali; doplatili na velký počet vyloučených a po dvou domácích vítězstvích nebodovali. Gól a dvě asistence zaznamenali obránci Lukáš Zíb s Josefem Hrabalem. I proto Slezané ovládli také druhý vzájemný zápas sezony.

Utkání Třinec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Nástup do zápasu vyzněl pro Oceláře. Sparťané je posadili do sedla dvěma menšími tresty a druhou přesilovku využil v šesté minutě Zíb, který bez přípravy prostřelil od modré čáry Schwarze. Domácí měli v první části mírně navrch, ale příležitost na druhý gól prováhal Varaďa v osmé minutě střelou do Schwarzovy hrudi. Blízko vyrovnání se ocitl ve 12. minutě Tenkrát, ale jeho dorážku zblízka bravurně zlikvidoval třinecký gólman. Klid do řad domácích vnesl 45 sekund před koncem první části Peterek, který střelou zpoza obránce zaskočil Schwarze podruhé.

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhém dějství. Spartu trvale srážela vyloučení a v oslabeních plýtvala drahocennými silami. Při jasné šanci Polanského Pražany podržel Schwarz, Tenkrát si vzápětí na druhé straně vylámal zuby na Hamerlíkovi, ale Hlinka už šikovným švihem cestu do třinecké sítě našel. Perně vydřenou naději však hostům poté zhatila hrubka gólmana Schwarze, jehož vyhození od branky středem pásma sklepl ze vzduchu Rákos na Orsavu a ten i z obtížného úhlu zavěsil do odkryté klece.

Jestli Třinec svého soupeře něčím zastínil, pak rozhodně větším celoplošným důrazem. Uplatnil ho i Varaďa, který ve 45. minutě těsně před brankou tečoval do sítě střelu Zíba a definitivně rozhodl o vítězství domácích. To navýšil na čtyřbrankový rozdíl v přesilové hře ještě Bonk a gólová trefa Hrabala dvě sekundy před koncem symbolicky završila další velkolepé představení první třinecké formace.

Oceláři Třinec - Sparta Praha 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Zíb (Bonk, Hrabal), 20. Peterek (M. Růžička, Roth), 38. Orsava (Rákos), 45. Varaďa (Zíb, M. Růžička), 49. Bonk (Hrabal, Zíb), 60. Hrabal (Rákos, Polanský) - 32. J. Hlinka (Tenkrát, Mojžíš). Rozhodčí: Mikula, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:10. Využití: 2:0. Diváci: 4009.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Ovčačík - Varaďa, Bonk, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Zagrapan - Orsava, Polanský, Rákos - od 56. navíc Klimenta, Podešva, Adamský. Trenéři: Turek a Janků.

Sparta: Schwarz - Mojžíš, Vallin, Gawryletz, Sičák, Philipp, P. Hořava, D. Kočí - Hovorka, Broš, Tenkrát - Pacovský, J. Hlinka, I. Rachůnek - P. Ton, Foster, T. Rachůnek - Bahenský, Přibyl, Forman. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Josef Turek (Třinec): "Vstoupili jsme do zápasu s tím, že musíme napravit porážku z Chomutova. Na začátku to bylo vyrovnané, do hry nás dostali přesilovky. V první třetině jsme měli i štěstí, ustáli jsme tam několik přečíslení Sparty. Z nich mohl soupeř minimálně vyrovnat. Nestalo se, a naopak my jsme přidali gól na 2:0 a postupně se dostávali do tempa. Spartu stála oslabení síly a bylo to znát. Mám radost, že se prosadily všechny tři pětky. Musím pochválit Hamerlíka, chytal skvěle."

Václav Sýkora (Sparta): "Třinci jsme chtěli dát co nejméně možností hrát přesilovku, což ale vzalo hned v úvodu za své. Domácí si v početních výhodách vytvořili velkou převahu a dostali jsme první branku. Přitom v úvodní třetině jsme měli několik výborných příležitostí z brejků, ale nevyužili je a inkasovali podruhé. Kdybychom aspoň polovinu nájezdů proměnili, mohlo to být minimálně vyrovnané. Dokonce jsme jeli dva na nikoho, ale ani z toho gól nebyl. Ještě jsme sice snížili, ale Třinec už od druhé třetiny dominoval. Třetí laciný gól nás srazil a čtvrtý byl rozhodující. Pak už se zápas jen dohrával, což bylo taky špatně. S výkonem jsme hrubě nespokojeni."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články