Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Třinci se s Libercem nedaří, prohrál s ním i potřetí v sezoně

Třinec - Hokejisté Třince podlehli ve 27. kole extraligy Liberci 1:4 a prohráli i třetí vzájemné utkání sezony. Bílí Tygři si vítězství vystříleli třemi góly v přesilových hrách, dvě zlomové branky vstřelil v úvodu prostřední části Petr Nedvěd. Severočeši dokázali proti Ocelářům zabodovat už posedmé za sebou.

Třinec - Liberec
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Třinec dal poprvé v sezoně do branky uzdraveného Hamerlíka, ale tomu hosté návrat dokonale zprotivili už za 67 sekund: Výtisk kolmicí přes půl hřiště ideálně nastartoval Bartka, který z levého křídla první ranou na domácí branku trefil škvíru mezi Hamerlíkovými betony. Oceláři hráli zakřiknutě, ale aktivnější soupeř toho nevyužil. Urban jel v páté minutě sám na bránu, ale tentokrát jeho pokus o prohození mezi nohy Hamerlík vystihl, a po chvíli vyrazil i Nedvědovu střelu z mezikruží. Vyrovnání pak málem po hostující chybě za vlastní brankou spadlo do klína Bonkovi, zblízka však nedokázal Růžičkovu přihrávku umístit za Schwarze.

Liberec zbrzdil zbytečný Dernerův faul na Linharta, ze kterého rezultovala pětiminutová přesilovka pro Třinec. I když se jí domácí spíš protrápili, na konci vylovil ze skrumáže Peterek vyraženou Hrabalovu ránu a zasunul puk do sítě. Severočeši i s dalším vyloučením strávili nepřetržitě bezmála sedm minut v oslabení a vypadli z tempa. Jenže ve druhé periodě se karta obrátila a také hosté dokázali, že přesilovky využívají.

Velezkušený Nedvěd v rozmezí necelých tří minut dvakrát udeřil ve hře pět proti čtyřem: nejprve umístěnou ranou z pravého kruhu a poté dorazil neúspěšný Bartkův pokus. Dva údery domácí opět uvrhly do nepohody. Rychlý kontaktní gól nepřišel, Liberec dobře bránil a nepustil soupeře do tlaku. V oslabení se sice dostal do brejku Varaďa, ale Schwarze nepřekonal a pak se s ním pustil ještě do malé pěstní potyčky.

Liberec už v závěru jen číhal na protiútoky. Bulíř ještě z přečíslení výhru nepojistil, ale záhy se to povedlo Výtiskovi, který bombou od modré čáry po osmi sekundách zužitkoval už třetí libereckou přesilovku. A nadvládu Severočechů pak ještě symbolicky demonstroval v přetahované s Rákosem. Domácí zmar dostoupil vrcholu pět minut před koncem. Přesilovku pět na tři znásobili odvoláním gólmana, ale 78 sekund ostřelování Schwarze bylo neúspěšné.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Liberec

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Peterek (Hrabal, D. Květoň) - 2. Bartek (Výtisk), 24. Nedvěd, 26. Nedvěd (Bartek), 46. Výtisk (Hunkes). Rozhodčí: Mikula, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8, navíc Derner 5 min. a do konce utkání a Výtisk (oba Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 2 849.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Galvas, Roupec, Linhart, Krejčí, Kania, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Marek Růžička, Zagrapan, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Liberec: Schwarz - Hunkes, Derner, Výtisk, Voráček, Čakajík, Kolmann, Šimek, Vitásek - T. Urban, Nedvěd, Dušek - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, Zacha, J. Vlach - Bulíř, Pospíšil. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Jiří Kalous (Třinec): "Nám se na Liberec letos nedaří. Škoda, že jsme neodskočili v té dlouhé pětiminutové přesilovce pět na čtyři. Máme ale křeč na hokejkách, chybí nám klid a nedaří se nám skórovat. Dokladá to i dlouhá hra šest na tři v závěru, kdy jsme taky gól nedali. To byl jeden z důvodů výsledku, protože proměněné přesilovky dneska rozhodly."

Pavel Hynek (Liberec): "Za výkon hráčům děkuju. Bylo tam nasazení, obětavost a rozhodující byly přesilovky. Dali jsme v nich tři branky. Důležité bylo, že jsme ještě v první třetině ubránili pětiminutovou přesilovku Třince. Jeden gól jsme z ní dostali, ale domácí nám v ní mohli více odskočit. Tam jsme zápas naklonili na svoji stranu. Výborný výkon podal Marek Schwarz."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články