Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Tříbodový Růžička řídil výhru Hradce v prvním derby sezony

Stejně jako všechna čtyři východočeská derby v minulé sezoně opět vyhrál hostující tým. Hradec Králové zdolal v předehrávce 19. kole extraligy Pardubice 5:2 a spravil si chuť po úterní domácí porážce s Karlovými Vary 0:4. Třemi body za gól a dvě asistence k tomu přispěl útočník Vladimír Růžička. Dynamo nenavázalo na výhru nad Kometou Brno 2:1 a prohrálo sedmý z posledních osmi duelů.

Vladimír Růžička skóruje proti Pardubicím
zdroj: ČT4 autor: Josef Vostárek

"Ve finále je úplně jedno, kdo dal dneska góly. Je to pro nás hrozně důležité vítězství. Každý máme nějakou svou roli. Moje není, abych jenom bránil nebo stál někde v rohu, čekají se ode mě nahrávky a góly. Jsem rád, že se mi to povedlo," řekl Růžička.

Domácí se v úvodu ubránili po vyloučeních Machače a Hollanda a v závěru druhého oslabení se dokonce mohli dostat do vedení.

Šanci měl Claireaux v době, kdy byl Lukeš mimo brankoviště, ale hradeckého gólmana zastoupil Hronek.

V polovině první třetiny se radovali hosté. Kantor ještě vyrazil Orsavovou ránu, ale Sklenář se prosadil z dorážky a dočkal se první branky v sezoně, před kterou přišel do Pardubic z Chomutova.

Ve 12. minutě mohl při Chalupově trestu vyrovnat střelou z pravého kruhu Ďaloga, ale Lukešovi pomohla horní tyč. Náskok hostů mohli zvýšit ještě v první třetině z dorážek Chalupa a Pilař, ale pardubický gólman odolal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Hradec Králové

Pardubice na začátku druhé části ustály další oslabení po Claireauxově faulu a ve 24. minutě smazaly ztrátu. Blümelovi v úniku sice Filip Pavlík zabránil v zakončení, ale vysekl mu puk tak, že projel kolem Lukešova pravého betonu do branky.

Hradec následně ubránil dvě oslabení v rychlém sledu po nedovolených zákrocích Janka a Cingela a v polovině druhého dějství si vzal vedení zpět. Zámorský bombou od pravého mantinelu trefil přesně bližší horní roh, Kantor neměl šanci zareagovat.

Hradecký bek si stejně jako Sklenář i Blümel připsal první gól v sezoně. Hosté se v druhé části ubránili i při pobytu kapitána Smoleňáka na trestné lavici.

Ve 44. minutě Hradec při vyloučení Kusého udeřil, z levého kruhu se trefil Filip Pavlík. Za 114 sekund vedl už o tři branky. Mikuš chybnou rozehrávkou nabídl puk Růžičkovi, který vyzrál na Kantora blafákem do bekhendu.

Při Lvově vyloučení se prosadilo v přesilovce i Dynamo a ve svém třetím duelu v české extralize skóroval Kanaďan Camara, který z pravého kruhu prostřelil Lukeše.

Dostat se na rozdíl jediné branky nedovolil při dalším náporu Dynamu hradecký gólman a v 55. minutě naopak pojistil výsledek expardubický Perret z přečíslení dvou na jednoho s Orsavou. Hradec si připsal pátou výhru ze sedmi duelů venku v sezoně.

"Je to smutný pohled na naši hru, protože už je to poněkolikáté, kdy jsme zápas, nechci říct odevzdali, ale kdy jsme neměli pohyb a agresivitu. Ty atributy, které mohou vést k vítězstvím. Naopak soupeř nás v tomto všem předčil, byl po celé utkání jasně lepší. Prohrát se může, Hradec je velmi kvalitní mužstvo, ale rozhodně nemůžeme být spokojení s naším výkonem ani s přístupem hráčů k utkání," uvedl trenér Pardubic Milan Razým.

Dynamo Pardubice - Hradec Králové 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 24. Blümel, 49. Camara (Nakládal) - 10. J. Sklenář (Orsava, V. Růžička ml.), 30. Zámorský, 44. F. Pavlík (V. Růžička ml., Hronek), 46. V. Růžička ml., 55. Perret (Orsava). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Rožánek, Gebauer. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1.

Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, Nakládal, Ďaloga, Holland, J. Kolář - Svačina, Poulíček, Mandát - Tybor, Claireaux, Camara - Paulovič, Anděl, Blümel - Kusý, O. Rohlík, M. Machač. Trenér: Razým.

Hradec Králové: Š. Lukeš - Zámorský, Nedomlel, Hronek, Jank, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Kelly Klíma, Lev, Perret - Jergl, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články