Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tři veteráni chtějí vytáhnout Karlovy Vary z pásma play-out

Praha – Po vcelku vydařené přípravě, se zkušenými posilami, ovšem už bez Martina Zaťoviče, tak vstoupí do utkání s Litvínovem a vůbec startu extraligy karlovarští hokejisté. V letošní sezoně budou mít příležitost napravit si nevalnou reputaci z posledních let, v nichž museli hráči západočeského celku pravidelně do play-out. Karlovy Vary posílené o trojlístek Duda, Hruška, Skuhravý věří, že mezi posledními čtyřmi týmy na jaře roku 2015 nebudou.

Třinec - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Příprava proběhla pro Karlovy Vary obstojně, možná až překvapivě obstojně – tým porazil extraligové mistry posledních let Plzeň i Zlín, přehrál i účastníka KHL Medveščak Záhřeb, jen těsně pak podlehl dalšímu celku ruské ligy Vladivostoku. Vše to byly těsné výsledky o gól nebo o dva, avšak Energie si (alespoň co se čistě výsledků týká) před startem sezony stojí dobře.

Věkově mladý tým v mezidobí mezi jednotlivými ročníky extraligy posílila hlavně tři jména, vše ligoví veteráni. Otázkou však zůstává, jestli za příchody Radka Dudy, Davida Hrušky a Václava Skuhravého neleží spíše už jen jejich pověst – zda se nestanou jen zvučnými položkami na seznamu příchodu, ale skutečně i přispějí ke hře Varů.

Nejlépe se soudě dle statistik z minulé sezony jeví Duda. V Plzni překročil hranici 40 bodů (ovšem i hranici jinou – více než 150 trestných minut) a vyčítat mu v dresu předloňského mistra mohli snad jen ne zcela povedené play-off. To však nebyl jen případ Dudy, Plzni se vyřazovací část ročníku 2013/2014 nepovedla jako týmu, a tak zůstalo trochu překvapením, že klub zkušenému útočníkovi po sezoně nenabídl novou smlouvu. Skočila po něm Energie a uvidí se, kam toto spojení povede.

Odlišná situace je u Hrušky, který se rokem tak trochu protrápil v Chomutově – a poté udělal poněkud zvláštní krok. Nejprve totiž podepsal na jihu Moravy, s klubem účastníka mezinárodní ligy EBEL Znojma. Nicméně poté si 37letý útočník místo svého dalšího působiště rozmyslel a chtěl podepsat právě s Karlovými Vary – jelikož Znojmo celkem logicky žádalo finanční kompenzaci, musely ji Vary uhradit. To na jednu stranu svědčí o zájmu týmu o Hruškovy služby, na stranu druhou bude na hráčových bedrech o to větší tlak.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarští hokejisté v přípravě nestačili na Vladivostok

Kuriózní je i příchod dřívějšího dlouholetého hráče klubu a bývalého reprezentanta (se starty i na mistrovství světa) Václava Skuhravého. Bývalý kapitán Karlových Varů míří zpět na západ Čech z prvoligového Motoru České Budějovice a očekává se od něho, že zacelí díru vzniklou těžkým zraněním Tomáše Rohana. I z toho důvodu zatím podepsal nezvyklou smlouvu pouze na dva měsíce – a klub se posléze rozhodne, jestli si ho ponechá i po předpokládaném Rohanově vyléčení.

Posily byly nastíněny, ani tabulka hráčů odešlých však není prázdná. Naopak, vynikají v ní hlavně dvě jména – Michal Gulaši (švédské Södertälje) a Martin Zaťovič (ruská Lada Togliatti). Hlavně u druhého jmenovaného, odchovance Varů a jednoho ze strůjců jejich titulu ze sezony 2008/2009, půjde o markantní ztrátu, se kterou se tým jen tak lehce nevyrovná. Vary stojí na prahu nové extraligové sezony s nepříliš vysokými očekáváními, mají primárně jen jedno jediné – skončit ve středu tabulky, nad pásem play-out. Spoléhají přitom podstatně na služby tří veteránů a bude tak hodně záležet na tom, jak si zkušený ligový trojlístek zvykne na zelený dres Energie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články