Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Tři extraligové týmy se mohou dostat do čela tabulky

Praha - Hokejová extraliga dnes pokračuje čtyřmi zápasy, po nichž mají celkem tři týmy šanci probojovat se do čela soutěže. Nejblíže k tomu má Kladno, kterému k návrtu na první místo stačí výhra v Karlových Varech. Pardubice a Litvínov potřebují k posunu do čela vedle svého úspěchu také zaváhání konkurentů. Karlovarští a hráči Mladé Boleslavi budou naopak usilovat o první bodový zisk.

Lukáš Cikánek
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Kladno v neděli prohrálo ve Vítkovicích, přišlo o první body v sezoně a kleslo na čtvrté místo. V sestavě chyběl útočník Hlaváč a scházet bude pravděpodobně i v úterý, kdy Rytíři nastoupí podruhé v sezoně proti trápícím se Karlovým Varům.

Západočeši v pátek prohráli na ledě Kladna 3:4 a k úspěchu jim nepomohly ani dvě branky Zaťoviče. Energie ještě nebodovala a v tabulce je třináctá. "Potřebujeme to ukončit a nějaký zápas už vybojovat, aby se ta série přerušila. Pak už by to na hráče začalo padat. Nepovedené začátky se navíc vždy špatně dohání," prohlásil kouč Václav Baďouček.

Na první místo se mohou teoreticky posunout i Pardubice, které v dohrávce 4. kola přivítají Spartu. A doma se jim proti Pražanům daří, porazily je devětkrát za sebou. Na východě Čech vyhrála Sparta naposledy v dubnu 2007, ve finále play off. "Věřím, že zase předvedeme dobrý výkon a ten se bude odvíjet od dobrého pohybu a kombinace," řekl pardbubický trenér Hynek. Domácí se rovněž pokusí využít fakt, že Sparta se po velkých letních změnách v kádru sehrává. 

Sparťan Michal Broš v zápase s Kometou
zdroj: ČTK autor: Šefr Igor

Sparta má zatím na kontě ze tří zápasů jen dva body za prohru v prodloužení s Libercem a nezdar na nájezdy v Brně. Panice však Pražané nepodléhají. Hráči potřebují čas, aby si v novém prostředí zvykli. "Nejsme pod žádným extra tlakem. Sparta je vždy pod tlakem od prvního zápasu sezony. My máme nové mužstvo, které půjde zápas od zápasu, a je nám jedno, proti komu hrajeme. Je nám i jedno, jestli hrajeme doma, nebo venku," řekl asistent Patrik Martinec.

Do čela soutěže se může dostat i Litvínov, který k tomu ale musí v dohrávce 5. kola vyhrát v normální hrací době na ledě Slavie a zároveň nesmí uspět Kladno. Slavností rámec bude mít zápas pro kapitána Slavie Petra Kadlece, jenž nastoupí k 900. utkání v nejvyšší soutěži. "My se musíme vrátit k hokeji, který nás minulou sezonu dovedl tam, kam nás dovedl. Tedy aby v něm bylo nasazení, jednoduchost a přímočarost. Pak můžeme být úspěšní," prohlásil asistent trenéra Jiří Čelanský. Kvůli potížím s kolenem chybí slávistický útočník Krenželok.

Připsat si první body v sezoně se bude v předehrávce 9. kola snažit Mladá Boleslav, která přivítá Liberec. Bruslařský klub v neděli ve třetí třetině selhal proti Třinci, inkasoval šest branek a sportovní manažer Milan Hnilička následně oznámil, že už po dvou týdnech soutěže dojde v týmu k hráčským změnám. Otázkou je, zda se mu podaří je uskutečnit už do úterního zápasu. "Máme některá jména v jednání," potvrdil kouč Vladimír Jeřábek.

Boleslavský kouč si uvědomuje nutnost bodovat co možná nejdříve, bez ohledu na soupeře a jeho sílu. "Je jedno, zda nás čeká Liberec, nebo někdo jiný. Třinec je mistr a my jsme dvě třetiny hráli výborně, tak, jak bychom chtěli hrát. Ten zápas jsme měli vyhrát. Potřebujeme nyní vycházet právě z toho, co jsme předváděli první dvě třetiny," řekl Jeřábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články