Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Treťjak proti Fetisovovi: Nemůžeme hráčům zakazovat odchod do NHL

Moskva - Prezident Ruské hokejové federace Vladislav Treťjak se postavil proti kontroverznímu návrhu Vjačeslava Fetisova o tom, že by ruští hokejisté měli mít povinnost zůstat ve své vlasti až do svých 28 let. Treťjak jeho plán odmítá s tím, že je potřeba hráčům v Rusku vytvořit takové podmínky, aby měli lepší možnost volby.

Vladislav Treťjak
zdroj: ČT sport autor: Vladislav Treťjak

Bývalý Treťjakův spoluhráč Fetisov se před několika týdny postavil proti odchodu mladých hráčů do zámoří. Současný senátor by stanovil hranici pro odchod do zámoří na 28 let, s tím však někdejší vynikající brankář Treťjak nesouhlasí.

"Samozřejmě mě to zajímá a celá hokejová federace chce, aby hráči zůstávali doma. Ale jsme civilizovaná země, nikdo nehodlá stavět železnou oponu. Nemůžeme hokejisty zavírat doma," řekl Treťjak. "Musíme jim ale vytvořit podmínky, aby mohli zůstat v Rusku, a pak ať si vyberou," dodal trojnásobný olympijský vítěz. 

"Navíc nelze říct, že odchody hráčů do Ameriky jsou jednoznačným zlem, každá situace je jiná. Jsem velmi rád, že ve finále Stanley Cupu mezi Tampou a Chicagem hrají čtyři ruští hráči," tvrdí Treťjak.

Po skončení mistrovství světa v Praze zamířili do NHL například členové stříbrného ruského týmu Jevgenij Medveděv nebo Artěmij Panarin, jemuž je 23 let. Podle Fetisova hodlá letos KHL opustit až 40 ruských talentů. Ministerstvo sportu k tomuto problému vytvořilo speciální pracovní skupinu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, rsport.ru

Hlavní zprávy

Nejčtenější články