Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Trénuj jako Pastrňák. Hvězda NHL radí ve videu mladým hráčům s přípravou

Rady a tipy na trénink od toho nejpovolanějšího. Čtyřnásobný vítěz Zlaté hokejky a nejlepší střelec této sezony NHL David Pastrňák inspiruje mladé hráče v 17. dílu instruktážních videí seriálu #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL. Video zachycuje část přípravy čtyřiadvacetiletého kanonýra Bostonu s kondičním trenérem Alešem Pařezem.

"Video obsahuje mimo jiné cvičení s tenisovými míčky na mobilitu, zahřátí, rychlost, dynamiku a reakci, určená pro všechny věkové kategorie. Pouze pro vyspělé a fyzicky připravené sportovce jsou určeny posilovací cviky s těžšími zátěžemi, mladší hokejisté by měli pracovat s vlastní vahou těla nebo lehkou zátěží," uvedl mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

V pauze mezi cvičeními vypráví Pastrňák, jak trénoval v mládí a jak trénuje dnes. "Hlavní náplní jeho tréninků byly a jsou různé sportovní hry, spojené se soutěživostí, vnitřní motivací a sportovní vášní. Jeho slova budou pro všechny malé hokejisty i celé hokejové prostředí určitě zajímavou inspirací," doplnil Zikmund.

Do projektu hokejového svazu, který pomáhal k pestřejšímu tréninku během omezení kvůli koronaviru, se již dříve zapojili další hráči z NHL David Kaše (Philadelphia), Ondřej Kaše (Boston), Filip Chytil (New York Rangers), Filip Hronek s Filipem Zadinou (Detroit), David Kämpf (Chicago), Martin Nečas (Carolina) či Martin Kaut (Colorado).

"Naším záměrem je, aby se mladí hráči inspirovali nejlepšími a jejich cvičení zařazovali do vlastního celoročního programu," řekl manažer oddělení rozvoje Českého hokeje Slavomír Lener. "Cvičení je třeba upravit podle věku a výkonnosti, ale inspiraci v nich najde každý. Zvlášť mladí hokejisté by se jim měli věnovat spontánně, i mimo organizované tréninky, podobně jako jejich vzory."

O prázdninách vzniknou ještě další díly, do kterých se zapojí opět Pastrňák s Ondřejem Kašem, Radko Gudas, Michal Kempný a Jakub Vrána (všichni Washington), Dominik Kubalík (Chicago), Filip Chytil a David Kaše. Všechny jsou dostupné na https://www.ceskyhokej.cz/rozvoj-mladeze/hokejdoma-trenuj-jako-hraci-nhl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články