Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Trenéři Kýhos a Pešout skončili u hokejistů Karlových Varů

Karlovy Vary - Trenéři Vladimír Kýhos a Martin Pešout byli odvoláni od extraligového týmu Karlových Varů. V nedělním derby s Litvínovem povedou hokejisty Energie kouč juniorky Karel Mlejnek a nový asistent Jaromír Kverka. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky A-týmu, jehož cílem zůstává postup do play-off. Vary prohrály své poslední čtyři extraligové zápasy a v tabulce jim patří až dvanácté místo.

Vladimír Kýhos
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

O pozici nového šéfa střídačky západočeský tým intenzivně jedná. Pro utkání s Litvínovem bude hlavním koučem trenér juniorského celku Mlejnek. "Během reprezentační přestávky pak budeme pracovat na definitivním obsazení postu hlavního kouče," uvedl na oficiálním webu klubu generální manažer Miroslav Vaněk.

Kýhos je druhým odvolaným extraligovým trenérem během dvou dnů. V pátek po domácím debaklu 1:8 s Plzní skončil v Liberci Marian Jelínek. Jako první kouč v sezoně byl před měsícem propuštěn ze Sparty Richard Žemlička.

Asistentem byl jmenován bývalý dlouholetý ligový útočník Kverka, jenž se už v sezoně 2009/10 na lavičku hlavního mužstva podíval. Po odvolání Josefa Palečka dělal v jednom zápase asistenta Mikuláši Antonikovi, shodou okolností také v podkrušnohorském derby. V minulých letech pracoval Kverka jako Mlejnkův asistent u juniorky, v této sezoně byl asistentem Václava Eismanna u staršího dorostu.

Karlovy Vary se snažily v minulých dnech získat pro dobu výluky NHL zkušeného brankáře Tomáše Vokouna, jenž se měl k týmu připojit v pondělí. Podle deníku Sport však dvojnásobný mistr světa zatím do svého rodného města nedorazí, neboť se vyskytly problémy s pojistkou jeho dvouleté smlouvy s Pittsburghem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články