Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Trenérem sezony KHL je Miloš Říha

Moskva – Český trenér týmu Atlant Moskevská oblast Miloš Říha je nejlepším koučem uplynulé sezony Kontinentální hokejové ligy. Oceněn byl na galavečeru KHL v Moskvě, kde převzali ceny za úspěchy v průběhu sezony také čeští hráči Roman Červenka, který se stal nejlepším střelcem základní části a nejproduktivnější obránce roku Karel Rachůnek.

Miloš Říha dostal cenu poté, co s podceňovaným mytiščským Atlantem postoupil až do finále ligy. Teprve tehdy podlehl favorizované Ufě. Kromě ceny pro nejlepšího trenéra roku přinesla úspěšná cesta play-off i celou sezonou Říhovi smlouvu s bohatým petrohradským týmem. Hovoří se také o jeho možné budoucnosti na lavičce reprezentace Slovenska nebo dokonce Ruska.

"Tato sezona byla úspěšná pro mě, klub a celou Moskevskou oblast. Jsem rád, že jsem toho úspěchu dosáhl v klubu, v němž jsem začal svou práci v Rusku," uvedl Miloš Říha, který v dnešním Atlantu působil už v sezoně 2005/06, kdy tým ještě působil jako Chimik Voskresensk.

Cenu pro nejlepšího střelce základní části KHL měl Roman Červenka jistou už předem. V průběhu soutěže zaznamenal 31 gólů. Nejproduktivnější obránce soutěže Rachůnek nasbíral 46 bodů za 11 branek a 35 asistencí.

Králem galavečera se ovšem stal ruský útočník Alexandr Radulov. Člen neúspěšného reprezentačního týmu, který skončil na MS na Slovensku bez medaile, byl vyhlášen nejlepším hokejistou sezony. Hráč mistrovské Ufy byl díky 80 bodům z 54 zápasů suverénně nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články