Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Trenér Varaďa vyzkouší v Rusku další adepty na místo v reprezentační dvacítce

V přípravě na mistrovství světa hokejistů do dvaceti let čeká českou reprezentaci turnaj čtyř zemí v Rusku. Po červencových přípravných zápasech ve Finsku se svěřenci trenéra Václava Varadi nyní v Permu postupně utkají s Ruskem, Finskem a Švédskem.

Příprava hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Jsme rádi, že můžeme vidět další kluky, kteří s námi nebyli ve Finsku. Spousta z nich dostala druhou šanci se nám ukázat. Mohou nás upoutat," řekl Varaďa ČTK a webu hokej.cz v Berouně, kde se juniorská reprezentace ode dneška připravuje. Ve středu se tým přesune do Ruska a v pátek vstoupí do turnaje.

Stejně jako v přípravných zápasech proti Finsku a Švýcarsku na severu Evropy může Varaďa se svými asistenty Patrikem Eliášem a Alešem Krátoškou vyzkoušet hráče, kteří působí v zámořských juniorských soutěžích. Do Ruska jich poletí pět v čele s útočníkem Jakubem Laukem.

"Jsem rád, že jsou tady. Ale jen to, že budou hrát kanadsko-americkou juniorskou soutěž, jim nezaručuje, že budou v (konečné) nominaci. Samozřejmě i oni nás chtějí upoutat svou hrou a my budeme vnímat jejich hru i přístup. Šanci mají pořád všichni. I ti, kteří tady nejsou," podotkl Varaďa, který má nyní k dispozici 22 hráčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Varaďa chystá hokejovou dvacítku na MS

Před mistrovstvím světa čeká české hokejisty ještě listopadový turnaj ve Finsku, šampionát v Ostravě a Třinci začne 26. prosince.

Nominace České dvacítky:

Brankáři: Daniel Dvořák (Hradec Králové), Jan Škorpík (Sparta Praha).

Obránci: Tomáš Dajčar, František Klejna, Jan Mlčák (všichni Litoměřice), Jan Štibingr (Slavia Praha), Zack Malík (Plzeň), Martin Hugo Haš (Tappara Tampere/Fin.), Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds/WHL), Matěj Blümel (Univ. of Connecticut/NCAA).

Útočníci: Otakar Šik, Vojtěch Střondala, Dominik Sklenář (Litoměřice), Michal Teplý (Liberec), Filip Přikryl (Plzeň), Adam Raška (Třinec), Šimon Jelínek (Kladno), Jan Bambula (Havířov), Petr Čajka (Ženeva/Švýc.), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie Greyhounds/OHL), Martin Lang (Kamploops Blazers/WHL), Jakub Lauko (Rouyn-Noranda Huskies/QMJHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články