Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Trenér Šindel vezme na MS dvacítek 29 hokejistů

Praha - Celkem 29 hokejistů, kteří se vešli do výběru trenéra Jaromíra Šindela, by mělo odcestovat na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Kanadě. Jedenáct nominovaných juniorů působí v Česku a osmnáct v zámoří. Šampionát se uskuteční na přelomu roku ve městech Saskatoon a Regina. Evropská část reprezentační dvacítky se sešla v úterý ve Slaném a ve čtvrtek hráči odletí do zámoří. Český výběr odstartuje šampionát 26. prosince zápasem proti finalistovi posledních dvou let, Švédsku. Utkání mistrovství světa juniorů bude vysílat v přímých přenosech Česká televize.

"Sestavit tým, jehož hráči působí v sedmi soutěžích, není jednoduché, Výkonnost se sleduje obtížně. Ten tým se v létě rozprchne a pak je těžké ho dávat dohromady," řekl Šindel na tiskové konferenci v Praze.

V kanadské Regině je čeká soustředění a dvě přípravná utkání proti USA a Kanadě. Do MS vstoupí čeští junioři 26. prosince soubojem proti Švédsku. Ve skupině narazí ještě na Finsko, Rakousko a Rusko.

Nominace

Brankáři: Pavel Francouz (Plzeň), Filip Novotný (Sparta Praha), Jakub Sedláček (Zlín).

Obránci: Jakub Jeřábek (Plzeň), Michal Kempný (Kometa Brno/Třebíč), Jan Látal (Kladno), Vladimír Roth (Slavia Praha), Tomáš Voráček (Vítkovice), Milan Dóczy (Owen Sound/OHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Jaroslav Kružík (Kingston/OHL), Adam Sedlák (Peterborough/OHL), Radko Gudas (Everett/WHL), Andrej Šustr (Youngstown/USHL).

Útočníci: Tomáš Doležal, Michal Poletín (oba Slavia Praha), Tomáš Kubalík, Andrej Nestrašil (oba Victoriaville/QMJHL), Robert Kousal (Pardubice), Jan Kovář (Plzeň), Jan Káňa (Vítkovice/Třebíč), David Ostřížek (Třinec), Michal Hlinka (Chicoutimi/QMJHL), Tomáš Knotek (Halifax/QMJHL), Ondřej Palát (Drummondville/QMJHL), Roman Horák (Chilliwack/WHL), Štěpán Novotný (Swift Current/WHL), Tomáš Vincour (Edmonton/WHL), Tomáš Rachůnek (Sault Ste. Marie/OHL).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články