Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Trenér Paleček: Měli jsem větší vůli po vítězství

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů poprvé v historii vyhráli extraligu. Finálovou sérii navíc ozdobili jedinečným vítězstvím v šestém zápase, kdy se jim podařilo dohnat hrozivě vypadající ztrátu tří gólů, dokonce Slavii přidat čtvrtou branku a rozhodnout. Na vítězném tažení Karlových Varů se výrazně podílel trenér Josef Paleček, který se západočeským klubem jedná po úspěšné sezoně o prodloužení smlouvy. Nemyslí si, že by Karlovy Vary byli hokejově lepší než Slavia, ale za rozhodující považuje vůli po vítězství.

V klíčovém utkání nebylo Karlovým Varům po první třetině veselo. "Za stavu 3:0 (pro Slavii) to bylo velice špatné. Když jsem viděl nejdříve to zklamání, tak jsem si řekl, že nemůžu na hráče křičet a musím je nějak pozitivně nabudit. Spíše jsem řekl, že nemáme co ztratit," řekl Paleček.

Ani když hokejisté Karlových Varů utkání zvrátili, trenér Paleček nejásal. "Ani za stavu 4:3 jsem nebyl ještě optimista. Nám se stalo v základní části, že jsme několik utkání prohráli v posledních minutách, že jsme to vedení neudrželi. Okamžitě mně to problesklo hlavou a řekl jsem si, že se to snad nebude opakovat."

Hokejisté byli dobře připraveni

Důležitá byla i dobrá připravenost a fyzická kondice karlovarských hokejistů, která byla podle Palečka patrná i na konci rozhodujícího duelu. "Neměli jsme větší výkyvy a sil na konci sezony měli hráči dost."

Trenér Karlových Varů rovněž ocenil finálového soka a upozornil, že Slavia byla těžkým soupeřem. Za klíčová označil dvě vítězná utkání na Slavii. Zároveň se projevil velmi pokorně. "Ne že bychom byli hokejově lepší, ale měli jsme větší vůli po vítězství," prohlásil Paleček.

Že by měl trenérské nabídky ze zahraničí, Paleček vyvrátil a o své budoucnosti na západě Čech nechtěl příliš mluvit. "Mně končí smlouva 30. dubna. S vedením jsme mluvili o prodloužení smlouvy, ale definitivně se rozhodne zítra," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články