Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trápení Zlína pokračuje. V Pardubicích šestkrát inkasoval

Pardubice – Nevýrazné výkony Zlína v nové sezoně nemají konce. Úřadující mistr si připsal pátou prohru z posledních šesti duelů, když podlehl Pardubicím na jejich ledě 2:6 a zůstává poslední. Domácí rozhodli o svém triumfu zejména silnou desetiminutovkou v druhé třetině, během níž se trefili hned třikrát.

Utkání Pardubice - Zlín
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Zlín nastoupil do zápasu i s novicem Jakubem Svobodou, který svou aktivitou na soupeře platil, ale při několika dobrých šancích se neprosadil. Pardubicím se po zranění vrátil do sestavy Starý a hned v prvním střídání měl čistou šanci, jenže ležící Kašík nataženou hokejkou zastavil puk před brankovou čárou.

Inkasování ale jen o chvíli oddálil. Pardubice sice nevyužily přesilovou hru, ale zužitkovaly ještě výhodné postavení v útočném pásmu a Zohorna po rychlé kličce otevřel skóre. Přesilovky i nadále významně ovlivňovaly děj. Při další výhodě domácích se po zaváhání beků vydal do brejku Ondráček a nadvakrát překonal Kristana. V té samé přesilovce trefil Zohorna tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Zlín

Další oslabení už pro zlínské hráče tak radostné nebylo, neboť zapomněli na Tybora, jenž sám před Kašíkem uspěl. Hosté ale znovu dokázali zareagovat a opět jim pomohla hrubka soupeře. Říčka si počíhal na nepřesnou rozehrávku a po nájezdu přes polovinu hřiště zakončil přesně pod horní tyč.

Nadějný stav držel Zlín jen do poloviny zápasu. Pak se totiž ujalo nahození Starého a od té chvíle dávaly góly jen Pardubice. Změnit to mohl Svoboda, ale kotouč po jeho střele pouze poskakoval kolem tyče. Na druhé straně se opět krátce po vypršení zlínského trestu prosadil Cetkovský a ještě před druhou pauzou přidal v oslabení pátý gól Zohorna.

Pojišťující branku měl ve své moci při dalším oslabení Sýkora, ovšem neproměnil samostatný únik. A tak mohl trestat Svoboda, jenže na Kristana znovu nevyzrál. Pardubice držely soupeře v poklidu na distanc, navíc Nahodil po zaváhání zlínské obrany snadno docílil šesté branky. V závěru ještě Zlín ubránil pardubickou přesilovku pět na tři.

HC Pardubice - PSG Zlín 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. T. Zohorna, 15. Tybor (P. Sýkora, Benák), 29. Starý (Marcinko), 35. Cetkovský (Píša), 38. T. Zohorna (P. Sýkora), 52. Nahodil (Tybor, Radil) - 12. Ondráček, 24. Říčka. Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Bláha, Ondráček. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 7680.

Pardubice: Kristan - Píša, Čáslava, Havlík, Benák, Gregorc, Korím, Ščotka - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Starý - Voženílek, Kaut, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Kotvan, Urbanec, Žižka, Valenta - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - F. Čech, Kubiš, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Až do našeho šestého gólu to byl vyrovnaný zápas. Měli jsme větší efektivitu v zakončení a hráli jsme dobře v prostoru před brankou, odkud padla většina našich gólů."

Rostislav Vlach (Zlín): "Domácí byli lepší hlavně v koncovce. My jsme si také vypracovali několik šancí, ale ty jsme nedokázali proměnit. Pardubice v prostřední části odskočily o tři góly a to se pak těžko dotahuje. Přestože byla hra vyrovnaná, v koncovce jsme selhali. Trochu nám chybí i potřebné štěstí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články