Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Trápení Komety pokračuje. Prohrála i ve Zlíně a počtvrté zůstala bez bodu

Zlín – Zatímco jedni potvrdili výbornou formu, druzí naopak opět dokázali, že jsou v krizi. Těmi rozjetými jsou hokejisté Zlína, kteří poosmé v řadě doma vyhráli, když brněnskou Kometu porazili 4:1 a díky plnému bodovému zisku svého soka přeskočili v tabulce. Jihomoravané naopak počtvrté za sebou neuhráli ani bod a první šestka znamenající přímý postup do play-off se jim vzdaluje. 

Slavící hokejisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Byli jsme skoro ve všem lepší," řekl po zápase kapitán Zlína Ondřej Veselý. "Akorát mě mrzí první třetina, kdy jsme měli z takové převahy vytěžit více než jeden gól," podotkl Veselý.

Herní pohoda byla na Beranech vidět od úvodní buly. Hned na začátku se totiž na Čiliaka řítil sám Bukarts, ovšem svůj nájezd neproměnil. Domácí začali opravdu náporem, za chvilku už hráli přesilovku pět na tři a otevřeli skóre. Veselý našel před brankou nikým nehlídaného Říčku, jenž provedl bekhendovou kličku ukázkově. Asistenci si připsal i Bukarts, pro něhož to byl jedenáctý zápas v řadě, ve kterém bodoval.

Zlín diktoval tempo zápasu a brankář domácích Kašík si připsal v první třetině jen jeden zákrok. Berani však z velkých šancí další branku nepřidali. A hned na začátku druhé části toho litovali. Jan Hruška poslal puk přesně do horního růžku Kašíkovy branky a v čase 20:33 vyrovnal.

Domácí však dokázali na jeho trefu rychle odpovědět. Ve 25. minutě překonal Čiliaka Štumpf, který si tak připsal druhý gól v sezoně. A opět se prosadil proti Kometě. "Byla to haluz, ještě navíc tečovaná," řekl brankář Marek Čiliak k trochu lacinému gólu. "Já si nemyslím, že by to bylo tečované. Ale ano, bylo to se štěstím, které k tomu patří," pousmál se Štumpf.

Srovnat mohl Burian, Kašík však se štěstím zasáhl. Ve velké šanci se ocitl také domácí Ondráček, svůj únik ale zakončil střelou mimo tři tyče.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Kometa Brno

Hosté měli v koncovce smůlu, což dokumentovali ve 37. minutě, kdy Vondráček prostřelil Kašíka, ale puk se odrazil jen od tyčky a v dorážce mu zabránil Žižka. Kometa si vytvořila drtivý tlak, vyrovnat se jí však nepodařilo.

Šancí nebylo málo ani v poslední dvacetiminutovce, na jedné straně trefil tyčku Cibák, na druhé zase Zohorna. Zlínští se následně zatáhli spíše do obrany a často vyhazovali na zakázané uvolnění. Jenomže i přesto se jim podařilo zásluhou Bukartse zvýšit své vedení. Zdramatizovat duel mohl Ton, ale proti Kašíkovi neuspěl a z protiútoku zvýšili Zlínští na 4:1. Čachotský na sebe natáhl dva hráče a puk předložil před odkrytou branku skórujícímu Čechovi.

Zlín tak momentálně ztrácí na sedmý Chomutov jen bod, na šestou Mladou Boleslav pět bodů. "Jsme při zemi a pokorní, desítka je prvotní," řekl Veselý. Dobře si uvědomuje, že zopakovat bilanci ze třetí čtvrtiny základní části, ve které Berani nebodovali jenom dvakrát, bude těžké. "Ale rádi bychom ještě nějakých dvacet bodů získali," řekl.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Říčka (O. Veselý, Bukarts), 25. Štumpf (Roman Vlach, O. Veselý), 52. Bukarts (P. Holík, Říčka), 57. F. Čech (Čachotský) - 21. J. Hruška (Ton). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 6322.

Zlín: Kašík - Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Brno: Čiliak - Koch, Kaberle, Kováčik, Malec, Kuboš, Dujsík - Ton, J. Hruška, H. Zohorna - Vondráček, Špirko, J. Káňa II. - Dočekal, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Juraj Jurík (Zlín): "Od počátku utkání jsme měli dobrý pohyb, byli jsme důrazní v osobních soubojích. Hodně nám pomohl úvodní gól, potom jsme měli enormní tlak, ale dali jsme jen jeden gól. Myslím ale, že jsme tím sebrali obráncům Komety hodně sil. Bohužel ve druhé třetině jsme hned na začátku dostali gól, a to nás přibrzdilo. Důležité bylo, že jsme se znovu dostali do vedení a zklidnili jsme se. Později jsme na tom ale byli herně líp a zaslouženě jsme vyhráli."

Karel Beran (Brno): "Přijeli jsme sem s tím, že chceme být trpěliví. Vždy tady ve Zlíně očekáváme veliký nápor domácích, což se potvrdilo i dnes. My jsme si to ale pokazili, hned na začátku jsme byli dvakrát zbytečně vyloučení a inkasovali jsme. Poté jsme hráli zbytečně pasivně, nedařilo se nám držet na puku a v první třetině jsme měli jenom jednu střelu. Z toho se samozřejmě těžko dávají góly. Ve druhé třetině byl rozdíl ve štěstí. Našemu brankáři puk mezi nohama prošel do branky, soupeřovu jen do tyčky. V poslední třetině jsme čekali, že bude Zlín hrát trpělivě a na brejky, ovšem nepovedlo se nám to a dvakrát jsme inkasovali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články