Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Toronto vyměnilo Kubinu do Atlanty

Atlanta - Český hokejový obránce Pavel Kubina se stěhuje z klubu Toronto Maple Leafs do Atlanty Trashers. Dvaatřicetiletého vítěze Stanleyova poháru z roku 2004 v dresu Tampy Bay získalo vedení Thrashers spolu s útočníkem Timem Stapletonem výměnou za beka Garneta Exelbyho a forvarda Colina Stuarta. Dvaatřicetiletý trojnásobný mistr světa působil v Torontu od roku 2006, kdy podepsal jako volný hráč lukrativní čtyřletou smlouvu na 20 milionů dolarů.

Nyní se Maple Leafs zbavili pětimilionové zátěže a celkově při tomto trejdu ušetřili v platovém stropu dva miliony dolarů. Toronto tak hned získalo jednoho z nejatraktivnějších beků na trhu s volnými hráči. Dosavadní opora Montrealu Mike Komisarek se upsal Javorovým listům na pět let za 22,5 milionu dolarů.

Po nevydařených sezonách Toronta se o výměně Kubiny, ale i dalšího českého beka Tomáše Kaberleho delší dobu spekulovalo. V uplynulém ročníku si Kubina připsal v 82 zápasech 40 bodů za 14 branek a 26 asistencí. V součtu s devíti sezonami v Tampě Bay má na kontě v NHL ze 746 utkání 310 bodů za 97 tref a 213 přihrávek. V 38 duelech v play-off skóroval jednou a přidal pět asistencí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články