Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tonoucí se stébla chytá. Bílí Tygři unikli na domácím ledě vyřazení v sérii se Spartou

Liberečtí hokejisté zahájili čtvrtfinále se Spartou třemi porážkami a byli na pokraji vyřazení. Stav série ve čtvrtém duelu dokázali alespoň snížit, když vyhráli 4:2. Na straně vítězů se prosadili Klepiš, Klapka, Rosandič a do prádzdné branky Gríger. 

Radost libereckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Výborný výkon podal brankář Petr Kváča, který si připsal 30 úspěšných zákroků. Čtvrtfinále pokračuje v pondělí v Praze. "Nechtěli jsme samozřejmě mít dnes konec sezony. Možná proto je ta euforie a radost na naší straně trochu větší, nicméně je to stále jen jeden krůček. Sérii jsme vrátili do Prahy a já jsem obrovsky rád. Popravdě mi spadl kámen ze srdce, že jsme vyhráli a můžeme pokračovat dále," řekl Kváča po zápase.

Severočeši začali aktivněji, výraznější šanci si ale vytvořit nedokázali. Za Spartu se v 8. minutě připomněl Buchtele, jenž v sestavě nahradil Šmerhu. Oba týmy se snažily hrát hlavně zodpovědně do obrany. Větší příležitost si vypracoval až v 19. minutě hostující Horák, Kváča byl ale připraven. Domácí odpověděli přečíslením dva na jednoho, střelu Dlouhého však Machovský zlikvidoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. čtvrtfinále Liberec - Sparta

Do druhé třetiny vstoupili lépe Pražané, do vedení se ale dostal Liberec. Ve 24. minutě otevřel po libereckém tlaku skóre na brankovišti důrazný Klepiš a postaral se o první gól svého týmu při hře pět na pět v sérii. "Šlápli jsme do toho od začátku a byly tam i pasáže, kdy nás soupeř přehrával. Štěstí k tomu patří, můj gól byl taky trošku náhodný. Plácl jsem do toho a brankáři puk propadl pod rukou," řekl Jakub Klepiš.

Sparta rychle odpověděla, Kváču překonal po Sobotkově přihrávce obránce Polášek. Bílí Tygři se ještě ve druhé části dostali do vedení, když si v přesilovce vstřelil vlastní gól Stoljarov. Ve 38. minutě mohl vyrovnat Buchtele, pozorný Kváča si ale s jeho šancí poradil. Hosté se i nadále tlačili za vyrovnáním, ale Severočeši pozorně bránili a v polovině závěrečné dvacetiminutovky je po Klepišově přihrávce přiblížil výhře Rosandič. Vzápětí mohlo být rozhodnuto, Šír ale čtvrtý gól nepřidal.

V 54. minutě mohl snížit Řepík, Kváča ale předvedl skvělý zákrok a lapačkou střelu kapitána Sparty zastavil. O pár vteřin později podruhé kapituloval, když jej z dorážky překonal Pavelka. I díky dalšímu výbornému zákroku Kváči proti Chlapíkově střele se hostům vyrovnat nepodařilo, naopak při power-play inkasovali ještě jednou.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Klepiš (Melancon, Filippi), 33. Klapka, 51. Rosandič (Klepiš), 60. Gríger (Rychlovský) - 27. A. Polášek (Sobotka), 55. T. Pavelka. Rozhodčí: Lacina, Šír - Lederer, Lučan. Vyloučení: 3:4, navíc Stoljarov (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 6135. Stav série: 1:3.

Liberec: Kváča - M. Ivan, Šmíd, Štibingr, Rosandič, Melancon, Kolmann - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - Klepiš, Filippi, Faško-Rudáš - Zachar, Gríger, Dlouhý - A. Najman, Šír, Rychlovský. Trenér: Augusta.

Sparta: Machovský - Němeček, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Tomášek, D. Vitouch, Chlapík - Buchtele, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Stoljarov, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články